На сайті:

На сайті 129 гостей та відсутні користувачі

Дбаємо про організацію освітнього процесу у ЗЗСО з урахуванням безпечних умов під час повітряної тривоги

12.01.24

1705064227575Ключове питання, яке хвилює учасників освітнього процесу, освітніх управлінців та органи місцевої влади в умовах сьогодення – безпека учасників освітнього процесу. І оскільки одним із основних критеріїв для здійснення очного навчання є наявність обладнаного укриття для всіх учасників освітнього процесу, логічним є питання, як організувати освітній процес в умовах укриттів під час повітряних тривог.

Чи взагалі можливо організувати освітній процес в умовах укриття? Як зробити час в укритті під час повітряної тривоги максимально корисним для здобувачів освіти? Як відновити душевну рівновагу і баланс емоцій дітей та педагогічних працівників? Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти про це почали відверто говорити на своєму черговому засіданні члени творчої групи керівників закладів освіти області (09.01.2024 Ліцей №23 ім. Романа Гурака Івано-Франківської міської ради). А згодом ця проблема отримала більш предметне обговорення під час засідання робочої групи керівників опорних закладів освіти області, яке відбулося 11 січня 2024 року у закладах  м. Коломия (ліцей №8, ліцей №1 ім. Василя Стефаника, ліцей №4). До роботи, яка розпочалася на базі ліцею №8, доєднався міський голова м.Коломиї Б.Станіславський, який звернувся до присутніх з вітальним словом та ознайомив з проєктом “Освітній прорив”, що є стратегією розвитку освіти Коломиї на період 2023-2027. До зустрічі також долучилися заступник міського голови М.Качанський та в.о. начальника управління освіти М.Козловська, які презентували освітній простір Коломийської ТГ.

Директор Коломийського ліцею №8 В.Рибчин представив результати реалізації проєкту «Освітній прорив» і керівники ЗЗСО мали можливість відвідати сучасне укриття, де педагоги ліцею організовують повноцінний освітній процес, де учні можуть вправлятися у безпечному інтерактивному тирі, вчаться працювати з FPV-дронами, надавати домедичну допомогу.

З досвідом роботи щодо організації освітнього процесу з урахуванням безпекових умов під час повітряних тривог присутніх ознайомили М.Іванишин, заступник директора ліцею №8 та директорка Ліцею №10 м. Калуша Т.Федорів.

Працюючи у локаціях, учасники зібрання обговорили різні моделі організації освітнього процесу в умовах укриття/ сховища та мали можливість отримати відповіді на численні запитання.

Робоча зустріч продовжилася в ліцеї №1 імені Василя Стефаника та ліцеї №4 Коломийської міської ради керівники яких (М. Граб, В. Ковальчук), поділилися власними успішними практиками з даної проблеми та презентували сучасні укриття, облаштовані відповідно до нормативних вимог.

Учасники робочої групи відзначили ефективність та результативність такої зустрічі, висловили подяку господарям та організаторам, а також побажання подальшої співпраці.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити