На сайті:

На сайті 70 гостей та відсутні користувачі

Молитва за Україну

26.12.23

1Наприкінці грудня на базі Івано-Франківського міського Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбувся духовно-патріотичний здвиг «Молитва за Україну». Мета заходу полягала у напрацюванні дорожної карти реалізації учасниками освітнього процесу духовної складової патріотичного виховання на основі християнських цінностей.

У заході взяли участь члени обласної творчої групи учителів основ християнської етики, здобувачі освіти та вчителі Делятинського ліцею №1, педагоги-організатори ЗЗСО Делятинської ТГ, працівники та вихованці Центру.

На початку була проведена екскурсія музейними кімнатами. Далі спільна молитва, що є могутньою духовною зброєю. До мотиваційного пошуку «Моя тактика у Стратегії національно-патріотичного виховання» запросила Світлана Сміх, методист лабораторії Івано-Франківського ОІППО.

Вчитель історії та християнської етики Делятинського ліцею №1 Леся Струк навела присутнім приклади патріотизму з Біблії, презентувала їх та підкреслила актуальність тематичними висловами Святих і педагогів сучасності.

Учні 6-9 класів Делятинського ліцею показали інсценізацію «Сторінками історії», яку підготували під керівництвом Уляни Клим’юк, заступника директора з навчально-виховної роботи, учителя історії. Учасники освітнього процесу проявили високу артистичну майстерність, змогли емоційно передати всю біль і гордість важливих епох історії українського народу. Слова спільної колядки-молитви перетворилася на гімн перемоги України, перемоги світла над темрявою, перемоги українців над російським окупантом.

Синергійно з темою заходу було проведено спільну роботу учасників обласної творчої творчої групи вчителів християнської етики та ММО педагогів-організаторів ЗЗСО Делятинської громади.

Науковий екскурс «Історичний наратив у формуванні християнських чеснот» зробив Ігор Дрогобицький, к.п.н., доцент кафедри Івано-Франківського ОІППО

Мар'яна Яворська, заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Делятинської громади працювала з учасниками у групах на тему «Двозори Олега Шупляка у діалозі з Біблією». Оксана Киселюк, педагог-організатор Делятинського ліцею №1, провела ділову гру «Робота учнівського самоврядування»

Педагоги проаналізували досвід та поглибили знання про біблійні істини патріотизму; пропрацювати особливості практичного застосування педагогіки партнерства до викладання курсу основ християнської етики в умовах Нової української школи.

Методичні діалоги «Біблія, патріотизм і ми» дали змогу урізноманітнити узагальнити, систематизувати запропоновані матеріали. Серед актуальних питань було пропрацьовано і співпрацю з учасниками освітнього процесу, які перебувають за кордоном. З досвідом професора Івана Боднарука (120 річчя від для народження якого святкуємо) стосовно збереження української ідентичності в умовах вимушеного проживання на території інших держав ознайомила Світлана Сміх.

Спільною плідною працею на славу Бога та України ми наближаємо Перемогу. В час святкування Різдва запросімо Ісуса до наших сердець і домівок та допоможімо щоб Його Світло дало мир нам та усім людям на Землі!

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити