На сайті:

На сайті 87 гостей та відсутні користувачі

Особливості корекційної роботи з розвитку сенсорних здібностей дітей з особливими освітніми потребами

06.12.23

P31130-12135930 листопада 2023 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний вебінар учителів-логопедів, учителів-дефектологів закладів освіти та фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів з теми «Особливості корекційної роботи з розвитку сенсорних здібностей дітей з особливими освітніми потребами». Мета заходу – визначення особливостей змісту та використання методик формування і розвитку сенсорних здібностей у корекційній роботі учителів-логопедів та учителів-дефектологів з дітьми з особливими освітніми потребами. У заході взяв участь 101 педагог.

Шеремета Н. М., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, звернула увагу на сутність та вікові завдання сенсорного розвитку та особливості корекції порушення сенсорної інтеграції дітей з особливими освітніми потребами.

Чаплінська Л. І., фахівець (консультант) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Тлумацької міської ради, надала практичні рекомендації щодо особливостей формування і розвитку сенсорних здібностей дітей дошкільного віку в корекційно-логопедичній діяльності учителя-логопеда.

Шпільчак Г. Д., методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО опрацювала з учасниками алгоритм особливостей формування і розвитку музичних сенсорних здібностей дітей з особливими освітніми потребами.

Гушул О. Г., учитель-логопед Рожнівського ліцею «Гуцульщина» імені Федора Погребенника, поділилася практичним досвідом особливостей корекційно-логопедичної роботи з формування і розвитку сенсорних здібностей дітей молодшого шкільного віку.

Яцків О.С., практичний психолог закладу дошкільної освіти (ясел-садка) № 27 «Карпатська казка» Івано-Франківської міської ради ознайомила з особливостями корекції порушення сенсорного розвитку у дітей дошкільного віку в роботі практичного психолога (презентація розвиткової програми «Весела мандрівка з Сенсориком» та сенсорного календаря-органайзера).

У ході методичного діалогу з корекційної діяльності учителів-логопедів та учителів-дефектологів учасники отримали корисні напрацювання для подальшої професійної практики в роботі з дітьми з порушеннями мовлення.

Додати коментар

Захисний код
Оновити