На сайті:

На сайті 109 гостей та один учасник

Особливості організації навчального заняття на принципах НУШ

30.10.23

1Подальша реалізація НУШ в базовій школі ставить перед учителями нові виклики. Актуальними сьогодні є слова американського філософа минулого століття Джон Дьюї: «Якщо ми будемо сьогодні навчати так, як навчали вчора, ми вкрадемо в наших дітей завтра».  Відмінність Нової української школи від традиційної в першу чергу полягає у тому, щоби давати дітям не лише знання, але й уміння їх застосовувати в реальних життєвих та професійних ситуаціях; у формуванні та розвитку ключових компетентностей.

Очевидними є зміни, які повинні відбутися і в освітньому процесі закладу загальної середньої освіти це ̶ новий підхід до організації, структури і проведення навчального заняття.

Саме тому відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 30.10.2023 року проведено вебінар для педагогів Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради з питання «Організація навчального заняття на принципах НУШ».

У ході зібрання учасники вебінару мали можливість ознайомитися з особливостями організації освітнього процесу у ході навчального заняття за принципами НУШ (Л. Томенчук, методистка лабораторії управління та організації освіти) та з критеріями експертної оцінки навчального заняття Державної служби якості освіти України (О. Нижник, завідувачка лабораторії управління та організації освіти)

Учасники вебінару на застосунку   PADLET моделювали частину навчального заняття, а саме, мотивацію учнів до вивчення окремих тем, виконали вправу на рефлексію щодо організації навчального заняття за принципами НУШ.

Вебінар пройшов он-лайн на платформі Google - Meet, до участі долучилися 32 слухача.












 

Додати коментар

Захисний код
Оновити