На сайті:

На сайті 165 гостей та відсутні користувачі

Корекційна робота учителя-логопеда в умовах логопедичного пункту

27.10.17

0-02-05-bc422fe319ff352d7908bece7293900cfd628bc42a209a3895117a0a0241b173 full25 жовтня 2017 року на базі Гвіздецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Коломийської районної ради відбувся обласний семінар учителів-логопедів та учителів-дефектологів з теми «Корекційна робота учителя-логопеда в умовах логопедичного пункту». Метою зібрання було ознайомитись з методикою проведення корекційних занять із дітьми з порушеннями мовлення молодшого шкільного віку.

Л. Рибчинська, директор Гвіздецької загальноосвітньої школи, окреслила основні напрямки діяльності шкільного колективу. Г. Шпільчак, методист інституту післядипломної педагогічної освіти, презентувала учасникам семінару особливості логопедичної роботи із дітьми із фонетико-фонематичним недорозвитком мовлення; Н. Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти, звернула увагу на особливості розвитку творчих здібностей дітей з порушенням зв’язного мовлення.

У практичній частині Т. Гищук, вчитель-логопед Гвіздецької загальноосвітньої школи, провела логопедичне заняття з учнями 2 класу з теми «Диференціація вимови звуків [с]-[з]. Активізація зв’язного мовлення з лексичної теми «Осінь». Також Т. Гищук і Н. Деделюк, учитель музичного мистецтва, учасникам заходу продемонстрували фрагмент заняття з логоритміки «Подорож до осіннього лісу».

Принагідно учасники семінару відвідали Гвіздецьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Н. Вахняк, директор закладу, та О. Саєвич, заступник директора з навчально-виховної роботи, ознайомили учителів-логопедів з особливостями побуту та навчально-виховного процесу спеціальної школи-інтернату; Т. Дяків, учитель-логопед, – із специфікою логопедичної методики у роботі з дітьми з порушеннями інтелекту.

Додати коментар

Захисний код
Оновити