На сайті:

На сайті 138 гостей та відсутні користувачі

УРОЧИСТИЙ МАРШ

13.10.17

IMG 481612 жовтня в Івано-Франківську відбувся парад учнівської молоді. Святкова хода та марш приурочені до 75-ої річниці створення УПА, Дня українського козацтва, Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Організаторами проведення заходів виступили департаменти освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Івано-Франківської міської ради, обласний та міський військові комісаріати.

Метою проведення даного заходу є вшанування пам’яті борців за волю і незалежність України у роки Другої світової війни, а також воїнів-учасників антитерористичної операції, що відстоюють цілісність держави у східних областях.

Понад 500 представників загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та коледжів пройшлися середмістям від Вічевого майдану до площі Івана Франка під музичний супровід учнів музичного училища імені Дениса Січинського.

Урочистості відкрив директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктор Кімакович.

Учасників маршу також привітали Роман Боднар, начальник відділу обласного військового комісаріату; Роман Вішка, учасник бойових дій на Сході України.

– День захисника України – це свято не тільки тих, хто носить погони та зброю. Якщо людина любить державу, працює для кращого майбутнього, то вона також є захисником України, – зазначив методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Іван Лазор.

Опісля проходження урочистим маршем на площі Івана Франка відбулися показові виступи вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею.

Наприкінці Віктор Кімакович нагородив грамотами департаменту освіти, науки та молодіжної політики керівників команд-учасниць параду.

Варто відзначити, що подібні заходи сприяють вихованню у молодого покоління патріотичних почуттів, гордості за нашу державу, збереження її історичної пам'яті.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити