На сайті:

На сайті 145 гостей та відсутні користувачі

Розвиток потенціалу обдарованої дитини

29.03.17

17505646 420783758276521_1585544261_n

 

24 березня 2017 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар керівників районних (міських) методичних об'єднань класних керівників «Співпраця школи і сім’ї в розвитку потенціалу обдарованої дитини». Мета засідання – розкрити особливості співпраці школи і сім'ї в розвитку обдарованої дитини, формування її соціальної активності в умовах освітніх змін. Даний захід результат співпраці працівників інституту післядипломної педагогічної освіти та Івано-Франківського регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України.

Про систему роботи з обдарованими дітьми в навчальному закладі розповіла Людмила Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій ІФОІППО. Оксана Риндич, методист лабораторії національного виховання ІФОІППО вказала на важливу роль співпраці класного керівника і сім’ї з розвитку обдарованої дитини. Про особливості лідерської обдарованості говорила Оксана Микитин, науковий співробітник Інституту обдарованої дитини НАПН України, завідувач Іванно-Франківського регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України.

На засідання був запрошений о. Ярослав Рохман, голова Руху «За тверезість життя» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, він розповідав про превентив шкідливих звичок серед підлітків.

Також у рамках семінару психологом-терапевтом узалежнень (м. Тернопіль) Марією Хоптій проведено презентацію посібника для вчителів «Вільні духом», а методистом Рожнятівського РМЦ, практичним психологом Цінівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вірою Романишин – тренінг «Формування соціальної активності обдарованої дитини в умовах освітніх змін».

Цікавою формою роботи була розробка діагностичних матеріалів з виявлення дитячої обдарованості.

На завершення присутні обмінялися думками, висловили власні побажання та пропозиції й окреслили основні завдання діяльності на наступні засідання.

 

29_03_17_2

Додати коментар

Захисний код
Оновити