На сайті:

На сайті 153 гостей та відсутні користувачі

Навчаємо демократичного врядування в школах

29.03.17 

17500551 422295498125347_1804753664_oВід початку року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 4 групи слухачі курсів підвищення кваліфікації заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів пройшли навчання в рамках реалізації швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU». Тренери О.Фляк, завідувач лабораторії національного виховання та О.Риндич, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розкрили основні цілі, завдання та шляхи розвитку програми освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.

Тренери акцентували увагу присутніх на проблему розвитку громадянських компетентностей в навчальних закладах області, формування в усіх учасників навчально-виховного процесу активної громадянської позиції, високої політичної культури і утвердження демократичних цінностей.

Під час тренінгів учасники мали змогу підвищити свій професійний рівень з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, базових принципів ОДГ/ОПЛ: навчання «про», «через», «для» демократії тощо. Розглядали стилі управління в сучасній українській школі, їх позитивні та негативні сторони, а також чотири ключові сфери оцінки рівня демократичного врядування в навчальному закладі.

Особливо цікавою була практична складова навчання, де використовувались різноманітні вправи та техніки, інноваційні форми та методи роботи.

Додати коментар

Захисний код
Оновити