На сайті:

На сайті 100 гостей та відсутні користувачі

Освіта для демократичного громадянства

16.03.17

114 березня 2017 року у рамках впровадження на теренах Івано-Франківської області швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» відбувся семінар-тренінг для практичних психологів закладів освіти інтернатного типу.

Фахівці психологічної служби мали змогу підвищити свій рівень обізнаності з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, ознайомитися з принципами та ключовими сферами ОДГ.

Методисти обласного центру практичної психології і соціальної роботи Т. Глуханюк та О. Хомин в ході заходу актуалізували присутнім проблему розвитку громадянський компетентностей в навчальних закладах, окреслили особливості проведення занять з демократичного громадянства. Учасники змогли попрактикуватися в прийомах, методах і технологіях навчання демократії та прав людини, які ґрунтуються на кращому європейському досвіді.

Отримані на заняттях методи та техніки практичні психологи використовуватимуть у подальшій роботі.

Із відгуків учасників про семінар-тренінг

«Ще раз мав можливість переконатися в перевагах демократичного суспільства. Зрозумів, що основи ОДГ/ОПЛ потрібно впроваджувати в першу чергу в школі. Слід змінювати «банківську» систему освіти на демократичну».

Микола Рубінський, практичний психолог

Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради


«Дуже цінним для мене було обговорення на тему «права-обов’язки» - їх нерозривна цілісність під загальним девізом «Відповідальність». Дебати були активними і цікавими, учасники групи чули один одного. Участь у даному тренінгу породжує бажання обдумувати його ідеї після закінчення. «Змінюючи себе – змінюєш світ!»

Ольга Овчаренко, практичний психолог

Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради


«Проект «Розвиток демократичних компетентностей в Україні» важливий в роботі з учнями з особливими потребами. Дітям бракує знань про демократичні права та вмінь їх відстоювати. Також вправи можна використати у роботі з дітьми з особливостями психофізичного розвитку для розвитку у них почуття обов’язку».

Тетяна Сулятицька , практичний психолог

Яблунівської СЗОШІ Івано-Франківської обласної ради


«Командний дух, комфортна атмосфера та професіоналізм тренерів сприяли високій ефективності семінару-тренінгу. Участь в таких заходах допоможе освітянській спільноті формувати в учнів демократичні цінності».

Ганна Івасів, практичний психолог

Микуличинської СЗОШІІвано-Франківської обласної ради


Додати коментар

Захисний код
Оновити