На сайті:

На сайті 160 гостей та відсутні користувачі

Реалізація системи превентивної освіти й виховання

02.03.17

01Соціально-духовний та здоровий фізичний розвиток особистості школяра є важливим фактором у процесі виховання. Сучасний світ багатий на спокуси. Неконтрольований доступ до соціальних мереж та інформаційного простору, неблагополучне соціальне становище дитини та оточення дуже часто несуть негативний відбиток на поведінку та життєву позицію дитини, що в подальшому може привести не тільки до правопорушень, а й шкідливих звичок. Тому перед загальноосвітніми навчальними закладами стоїть важливе завдання правильно і ефективно здійснювати превентивне виховання, тісно співпрацювати з батьками, громадськістю, державними інституціями.

Заступники директорів з виховної роботи на засіданні обласної творчої групи «Науково-методичний та психологічний супровід реалізації системи превентивної освіти й виховання», що відбулося 28 лютого 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розглядали наступні питання: Як правильно здійснювати превентивне виховання. Які особливості науково-методичного та психологічного супроводу реалізації системи та превентивної освіти й виховання в загальноосвітньому навчальному закладі. Які інноваційні технології, форми та методи організації превентивного виховання в навчальному закладі.

Роботу розпочали з науково-методичного інформування. Старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Людмила Келембет розкрила науково-методичний супровід реалізації системи превентивної освіти й виховання, а методист лабораторії національного виховання ІФОІППО Оксана Фляк – інноваційні технології, форми та методи організації превентивного виховання в навчальному закладі. Про використання інноваційних психологічних технологій у реалізації системи превентивної освіти й виховання розповіла директор центру ОЦППСР Людмила Підлипна.

Творча лабораторія заступників директорів з виховної роботи продовжила працювати в групах, визначаючи тематику науково-методичного збірника «Превентивна освіта й виховання: теорія та практика».

Підсумовуючи роботу, слухачі обмінялися думками стосовно реалізації превентивної освіти й виховання та визначили завдання на наступне засідання. Учасники творчої групи відзначили, що у ході заняття мали можливість поглибити теоретичні знання стосовно даної теми, виробити вміння та навички їх практичного застосувати, елементи тренінгу, «Особливості підліткового віку та сімейні цінності» будуть корисні у подальшій роботі з дітьми.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити