На сайті:

На сайті 135 гостей та відсутні користувачі

Науково-літературні читання «Молитва за Україну»

05.12.16

1

Першого грудня 2016 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, згідно річного плану, відбулися науково-літературні читання вчителів основ християнської етики та педагогічної громадськості «Молитва за Україну».




Захід пройшов під гаслом:

БЛАГОСЛОВИ, ІСУСЕ, УКРАЇНУ!

Нехай вона від горя відійде.

Єднай людей в духовності в родину.

Хай славним духом нація цвіте! (Уляна Мандзюк).

Мета науково-літературних читань: ознайомитися з прозовими та поетичними напрацюваннями педагогів області та регіону на духовну тематику. Завдання: розширити знання про письменницьку еліту, яка вийшла зі священичого середовища; проаналізувати особливості презентованої книги Г. Бреславської «Небесне і земне»; узагальнити, систематизувати відоме про твори на духовну тематику педагогів Східної Галичини; презентувати авторські надбання на духовну тематику.

Як і планувалося, в науковій частині виступили доктор філологічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти М. Федунь (тема доповіді: «Формування письменницьких особистостей у священичому середовищі (Анатоль Курдидик)»), старший викладач кафедри ІФОІППО С. Сміх (тема доповіді: «Духовна спадщина педагогів Східної Галичини на уроках основ християнської етики»).

У літературній частині виступили Н. Скоморовська, викладач кафедри ІФОІППО, У. Мандзюк, методист лабораторії національного виховання ІФОІППО, Г. Бреславська, учитель Львівської загальноосвітньої школи «Дивосвіт» з поглибленим вивченням англійської мови (презентувала книгу поезії «Небесне і земне»). Поетичне слово про Україну виголосила О. Лесюк, методист відділу освіти Рожнятівської райдержадміністрації.

С. Левицька, учитель, с. Макрина, бібліотекар Католицької школи святого Василія Великого м.Івано-Франківська, разом з учнями другого класу цього ж навчального закладу запропонували літературно-музичну композицію «Дитяча молитва за Україну», яка викликала особливе піднесення у присутніх.

У частині «Мистецькі та творчі діалоги» відбувся круглий стіл, під час проведення якого виступили вчителі І. Яблонь (Тяпчинський НВК Долинської районної ради); І. Олексюк (Кобаківська ЗОШ І-ІІІ ст. Косівської районної ради); Р. Лонич (Раковецький НВК І-ІІІ ст. Городенківської районної ради); Н. Угрин-Лисоконь (Бурштинська ЗОШ І-ІІІ ст.№ 2 Бурштинської міської ради); З. Ліцовська (Палагицький НВК Тлумацької районної ради); О. Вербовська (Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Богородчанської міської ради); Л. Пушко (Поберезький НВК Тисменицької районної ради) та інші.

Проведені науково-літературні читання засвідчили, що авторські надбання на духовну тематику потребують широкого розповсюдження.

Щира вдячність учасникам науково-літературних читань.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити