На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Семінар практичних психологів та соціальних педагогів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

14.11.16

110 листопада 2016 року на базі Гвіздецької СЗОШІ відбувся семінар практичних психологів та соціальних педагогів спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування на тему: «Просвітницько-профілактична робота психологічної служби з формування здорового способу життя у вихованців шкіл-інтернатів».

Основну мету заходу, яка передбачала підвищити рівень знань фахівців з питань просвітницько-профілактичної роботи психологічної служби з формування здорового способу життя у вихованців шкіл-інтернатів, реалізовано успішно.

Лілія Крикун, методист ОЦППСР окреслила основні напрями просвітницько-профілактичної роботи з проблеми формування здорового способу життя у вихованців шкіл-інтернатів.

Надія Вахняк, директор Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат представила візитівку навчального закладу.

Працівники психологічної служби закладу презентували просвітницько-профілактичну роботу з формування здорового способу життя у вихованців школи-інтернат у формі тренінгових занять:

Соціальний педагог Наталія Маріяш продемонструвала розвивальне заняття для дітей 6 класу «Подорож до країни здоров’я»;

Практичний психолог Софія Андрухів провела тренінг з учнями 9 класу «Хочеш бути сучасним-будь здоровим!».

На тренінгах учасники семінару розкрили сутнісний зміст понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя», «психічне здоров’я», «психопрофілактика», «соціалізація», «сила нервової системи», «лабільність нервової системи», «емоційна лабільність»; виокремили та продемонстрували основні методи та форми просвітницько-профілактичної роботи психолога та соціального педагога щодо формування здорового способу життя вихованців.

Підбили підсумки у ході методичного діалогу з означеної проблеми, які дозволили учасникам заходу зробити висновок про ефективність впровадження у роботу соціального педагога та практичного психолога просвітницько-профілактичних тренінг-курсів щодо формування здорового способу життя вихованців шкіл-інтернатів.


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити