На сайті:

На сайті 68 гостей та відсутні користувачі

Урочистості в Каневі

01.06.16

9gfhkgfkg21 квітня 2016 року в м. Каневі біля пам’ятника Кобзарю на Тарасовій горі нагороджено переможців VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Щиро вітаємо наших переможців!

Дніпро... Цю велич треба бачити на власні очі. Жодна нота, буква, жодна барва не передасть тієї таємничості, вишуканості, витонченості. Ніхто, окрім Тараса…

Мрії справді здійснюються. У дитинстві ми прагнули стати дорослими, мріяли доторкнутися до історії, а зараз стаємо фундаментом її творення.

Я ніколи не думала, що матиму можливість побувати на Тарасовій горі… Стоїш біля могили людини, яка двісті років піднімала та і зараз піднімає дух українців, стоїш і жаль проймає серце....

Я дивилася на Дніпро, на могилу Олекси Гірника, на могилу Шевченка... Саме тут віра в те, що в Україні буде мир і спокій є найсильнішою.

Так не хотілося повертатися додому...

Сподіваюся, наступного року ще раз побувати на Тарасовій могилі...

Дякую Богу, що дав можливість повірити в здійснення мрій.

Анна Нагорняк, учениця 10 класу

Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату

для обдарованих дітей із сільської місцевості


Цей день не забуду ніколи

Я, Гівчак Ірина, навчаюся у 9 класі Кропивницької ЗОШ І – ІІ ст. Калуської райдержадміністрації. Цьогоріч уперше брала учать у заключному IV етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, тому надзвичайно зраділа, коли дізналась результати. Ще більшим щастям стала новина про  те, що нагородження переможців конкурсу відбудеться у Каневі – містечку, оповитому духом Великого Кобзаря.

21 травня я вперше побувала на славній землі, що дала світові нашого Тараса: дорогу з Києва до Канева прикрашають стрункі тополі, довкіл – мальовничі села, лани і степи, як у поезії:

Тополі

Стоять собі, мов сторожа,

Розмовляють з полем.

І все то те, вся країна

Повита красою,

Зеленіє, вмивається

Дрібною росою.

Відчувалось: тут жив Тарас, тут його дім, тут витає його душа. Краса широкого Дніпра вражає, а Тарасова гора зачаровує. Коли я побачила славнозвісний пам`ятник пророку України, то була здивована: він здавався таким високим та недосяжним. Але молитва над могилою, здавалось, наблизила мене до самого поета, він став мені ще більше близьким і рідним.

Тут же на Тарасовій горі відбулося урочисте нагородження переможців VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Церемонія пройшла за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, в. о. голови журі Конкурсу Дмитра Дроздовського.

За цей день я та, мабуть, уся івано-франківська команда встигли полюбити Канів назавжди. Сподіваюсь, що це був лише початок нашого знайомства із Черкащиною.

1rtryyryr

2fhjfhgfh

4hjlkfnhhfh

5fhjofhiofhofi

6fghghkfgh

8fhdgfkdfd

9gfhkgfkg



Додати коментар

Захисний код
Оновити