На сайті:

На сайті 73 гостей та відсутні користувачі

Міжрегіональний захід

04.05.16

22 квітня 2016 року відбулася ІІІ міжрегіональна науково-практична інтернет-конференція на тему «Психолого-педагогічні особливості формування професійних компетентностей педагогів, які працюють із обдарованими дітьми». Учасниками стали науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, науково-педагогічні працівники регіональних центрів Інституту обдарованої дитини, методисти районних, міських методичних кабінетів, центрів відповідальні за роботу з обдарованими дітьми, педагогічні працівники Івано-Франківської, Рівненської та Миколаївської областей. Онлайн-засідання конференції проводилось з використанням системи відео конференцій веб-порталу «Освіта Рівненщини».

Метою конференції стало обговорення актуальних проблем та пошук шляхів формування компетентнісних характеристик педагога, який працює над проблемою реалізації обдарувань дітей, презентація наукових досліджень, обмін практичним досвідом організації методичної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі.

В період з 15 по 20 квітня матеріали надіслали освітяни Рожнівського НВК «Гуцульщина»  (Косівський район), Долинської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 6 (Долинський район), Галицької гімназії (Галицький район), спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням німецької мови Івано-Франківської міської ради, Горохолинської ЗОШ І-ІІІ ст. (Богородчанський район), Калуської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 Калуської міської ради, Дошкільного навчального закладу № 2 «Дударик» Коломийської міської ради.

Учасників заходу привітали Демченко Вячеслав та Микитин Оксаназавідувачі Рівненського та Івано-Франківського регіональних центрів Інституту обдарованої дитини НАПН України. В своїх виступах зазначили, що той, хто реформує освіту, той реформує суспільство. На часі, слова філософа Сократа, який стверджував, що мистецтво вчителя виявляється в умінні стимулювати в учнях потяг до істини та розвитку самостійності їхнього мислення. Освіта сьогодні вимагає оригінального і високоефективного підходу вчителя до навчально-виховних завдань.

В онлайн-режимі виступили Ріпа Галина, науковий співробітник Інституту обдарованої дитини, Сергієнко Наталія, заступник директора з навчально-виховної роботи Рожнівського НВК «Гуцульщина» імені Ф.Погребенника НУКМА, Тарантюк Уляна, практичний психолог Долинської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№6.

На міжрегіональній науково-практичій конференції йшлося про новітні підходи у розвитку, навчанні дітей дошкільного віку; основні аспекти, особливості діагностики загальних здібностей дошкільнят; професійну компетенцію педагога, який працює з обдарованими дітьми; психолого-педагогічні основи використання ІКТ на уроках та педагогіку життєтворчості як запоруку успіху.

Учасники зійшлись на думці, що педагогічна творчість має проявлятись і стосується різних сторін діяльності вчителя: проведення навчальних занять, робота над організацією колективу учнів, відповідно до вікових, індивідуальних особливостей, проектування особистості учня, вироблення подальшої тактики, з метою всебічного розвитку. У зв'язку з цим педагог має бути не тільки дослідником, а й новатором.

За результатами роботи конференції були прийняті відповідні рекомендації.

Створено електронний ресурс із наступним розміщенням виступів учасників та збірник матеріалів ІІІ Міжрегіональної науково-практичної інтернет-конференції у загальному доступі на сайті Рівненського ОІППО («Науково-методичні заходи») http://roippo.org.ua/index.php та сторінці Івано-Франківського регіонального центру Інституту обдарованої дитини на сайті Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти www.ippo.if.ua.

dgsdfgdfhdfhdfh

fgfgfhhgh2

asdfdfdgsdgg3

Додати коментар

Захисний код
Оновити