На сайті:

На сайті 62 гостей та відсутні користувачі

Розвиток громадянської компетентності – вимога часу

23.03.16

16 березня5 1 2016 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбулась установча зустріч з представниками обласних інститутів підвищення кваліфікації педагогічних працівників з питань освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Зібрання проведено в рамках впровадження швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU).

Йшлося щодо поширення досвіду проекту в 6 нових пілотних регіонах: Дніпропетровській, Полтавській, Луганській, Івано-Франківській, Херсонській та Львівській областях.

Проект DOCCU спрямовано на розбудову громадянського суспільства в Україні задля посилення місцевого самоврядування за допомогою підтримки демократичних освітніх установ; реалізації принципів належного врядування шляхом поширення освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) серед державних службовців; створення і впровадження навчального курсу з ОДГ/ОПЛ в освітні програми для підвищення кваліфікації педагогічних працівників, державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування на національному та регіональному рівнях; а також посилення національної дискусії щодо демократичного громадянства на основі Хартії Ради Європи з ОДГ/ОПЛ.

Експерти проекту з Одеської та Київської областей розповіли про здобутки з підготовки тренерів з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, а також про результати розробки і впровадження курсів підвищення кваліфікації та модулів для керівників шкіл і учителів у КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти та Одеському обласному інституті удосконалення вчителів.

Учасникам презентували стратегію подальшого впровадження кращого досвіду проекту. Підготовка наступного каскаду майстер-тренерів для 6 нових пілотних регіонів України розпочинається вже у травні на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів.

Усіх, кого цікавить означена тематика, запрошуємо до співпраці!

Більше тут  http://doccu.in.ua/

1

3

4

5



 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити