На сайті:

На сайті 117 гостей та відсутні користувачі

Творча майстерня учителів-логопедів спеціальних шкіл-інтернатів

03.03.16

На базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 25 лютого 2016 року відбулося засідання творчої майстерні учителів-логопедів спеціальних шкіл-інтернатів для дітей з особливостями психофізичного розвитку. Метою зустрічі було розроблення програми щодо роботи учителя-логопеда з дітьми-логопатами із загальним недорозвитком мовлення у школах для дітей, які потребують корекції розумового розвитку або із затримкою психічного розвитку.

Керівники та учасники творчої майстерні ставили перед собою наступні завдання: проаналізувати діяльність учителів-логопедів щодо роботи над створенням програми, ознайомити з етапами створення теоретичного модуля та напрацьованими конспектами логопедичних занять, проаналізувати практичні напрацювання учителів-логопедів щодо змісту програми та накреслити шляхи роботи над модулями даної програми.

Наталія Шеремета і Галина Шпільчак, методисти інституту, та учасники творчої майстерні обговорили складові написання програми та проблеми і ризики, що супроводжують роботу над створенням програми. Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри ІФОІППО, опрацювала з учасниками засідання особливості написання пояснювальної записки до програми. Ольга Гаврилко, учитель-логопед Яблунівської спеціальної школи-інтернату, презентувала особисті практичні напрацювання, які ґрунтуються на особливостях застосування прийому звуконаслідування у логопедичній корекції дітей із загальним недорозвитком мовлення та інтелектуальною недостатністю. Дані презентовані матеріали увійдуть практичними додатками до програми.

Керівники та учасники творчої майстерні визначили етапи подальшої роботи над укладанням програми, визначили завдання з наповнення практичних додатків, взяли до уваги поради щодо сучасних форм оформлення пояснювальної записки і теоретичного модуля програми.

Додати коментар

Захисний код
Оновити