На сайті:

На сайті 97 гостей та відсутні користувачі

Упровадження профільного навчання в умовах МНВК

26.02.16

CIMG5416 125 лютого 2016 року на базі Єзупільського міжшкільного навчально-виробничого комбінату обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації проведено семінар директорів МНВК області. У роботі семінару взяли участь: Іван Будзак, заступник директора департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації; Роман Вуйцік, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації; Володимир Гащак, методист Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Орест Кіндрат, відповідальний секретар регіональної експертної ради з питань ліцензування та атестації навчальних закладів; представники територіального сервісного центру МВС Ярослав Левицький та Степан Швець; Василь Гуменяк, головний спеціаліст відділу технагляду сільськогосподарської інспекції України в області.

Учасники семінару розглянули  питання, що стосуються сучасних вимог до організації підготовки робітничих кадрів, ліцензування професійної освітньої діяльності, акредитації навчальних закладів та їх спеціалістів, навчально-методичного забезпечення профільного навчання.

Звернуто особливу увагу на підготовку та проведення кваліфікаційних пробних робіт та Державного кваліфікаційного екзамену, а також на перелік необхідних документів для підтвердження видачі свідоцтв про присвоєння робітничої кваліфікації.

Директор Єзупільського МНВК Олег Ганущак презентував навчальний заклад та інформував присутніх про особливості впровадження профільного і професійного навчання в умовах МНВК. Зокрема, він зазначив, що навчально-виробничий комбінат має належну матеріально-технічну базу. Відповідно до вимог обладнаний клас будови й експлуатації автомобіля, основ безпеки руху та Правил дорожнього руху. Діє майданчик площею 1,1 га для здійснення практичного водіння обладнаний елементами, що необхідні для проведення вправ із початкового навчання водіїв: імітація залізничного переїзду, різні види перехресть, міст підйому та спуску, вісімки для вантажного та легкового автомобілів, змійки, заїзди в гараж, діючі світлофори та ін.

Учасники зібрання зазначили, що отримали на семінарі багато цікавої та корисної інформації, збагатилися досвідом упровадження профільного та професійного навчання, який зможуть втілювати у своїх навчальних загальноосвітніх закладах.

CIMG5417 1

CIMG5416

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити