На сайті:

На сайті 225 гостей та відсутні користувачі

Система превентивної освіти й виховання в школі

25.02.16

dsgdggfgfgf112 11Превентивна освіта в сучасному світі, коли на свідомість дітей не завжди позитивно впливають соціальні умови, найрізноманітніші засоби масової інформації та Інтернет, надзвичайно актуальна та потрібна. Її мета полягає в тому, щоб досягнути сталої відповідної поведінки, сформувати імунітет до негативних впливів оточення. Превентивне виховне середовище повинно зумовлювати соціально-духовний розвиток особистості, її соціально-правову підтримку та відповідальну поведінку в процесі активної динамічної взаємодії із соціальними інституціями.

Щоб розкрити науково-методичні основи моделювання системи превентивної освіти й виховання в загальноосвітньому навчальному закладі та виробити вміння їх практичного застосування, 23 лютого 2016 року в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання обласної творчої групи заступників директорів з виховної роботи на тему «Моделювання системи превентивної освіти в загальноосвітньому навчальному закладі: регіональний аспект».

Членів обласної творчої групи (заступників директорів з виховної роботи) з моделлю системи превентивної освіти в ЗНЗ, її концептуальними засадами, змістом та особливостями ознайомила старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Людмила Келембет. Завідувач лабораторії національного виховання Оксана Фляк розкрила організаційно-методичні засади превентивного виховання, а методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи Лілія Крикун розповіла про співпрацю психологічної служби із педагогами ЗНЗ з питань профілактики негативних явищ в учнівському середовищі.

У практичному модулі, представники творчої лабораторії, проектували зміст компонентів моделі системи превентивної освіти.

На підсумковому етапі засідання, в процесі активного обговорення, учасники обмінялись думками, озвучили зауваження та пропозиції, керівники визначили завдання наступного засідання.

dsgdggfgfgf112

dtrtrhgn23

fyryttykyk

xcdrbm251

tt76hnmnk25

Додати коментар

Захисний код
Оновити