На сайті:

На сайті 107 гостей та відсутні користувачі

Використання інноваційних технологій у роботі з дітьми з порушеннями мовлення

18.11.15

errtrtrrryryy 15 листопада 2015 року на базі дошкільного навчального закладу № 2 «Дударик» м. Коломиї відбувся семінар для учителів-логопедів, учителів-дефектологів загальноосвітніх навчальних закладів з метою визначення особливостей використання інноваційних технологій у роботі з дітьми, які мають затримку психічного розвитку та загальний недорозвиток мовлення.

Завданнями семінару було виокремити напрями роботи з дітьми, які мають мінімальну когнітивну дисфункцію та вивчити особливості використання інноваційних методів та прийомів у корекційній діяльності учителя-логопеда та учителя-дефектолога.

В. Кобилецька, відповідальна за діяльність психологічної служби м. Коломиї, ознайомила учасників з системою роботи та співпраці міських психологічної та логопедичної служб та з сьогоденням освітянської сфери.

Л. Мільохіна, завідувач ДНЗ № 2 м. Коломиї, презентувала основні напрямки корекційної-педагогічної діяльності закладу та досягнення педагогів у корекції та відновленні утрачених психічних функцій дітей з вадами психофізичного та мовленнєвого розвитку зокрема.

Н. Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти, ознайомила присутніх з особливостями логопедичної роботи з формування комунікативної функції мовлення дітей дошкільного віку.

Учасники семінару мали змогу переглянути панораму розвивальних технологій в корекційній роботі з дітьми відповідної категорії, яку запропонували Л. Борисенко, учитель-логопед та Г. Верещук, учитель-дефектолог. Для учасників семінару було корисним опанувати практичний досвід роботи спеціалістів даного навчального закладу.

Г. Сметанюк, учитель-логопед ДНЗ № 16 «Орлятко», продемонструвала методику використання логоритмічних вправ на занятті «Осіння казка» з розвитку мовлення дітей з загальним недорозвитком мовлення. Також учасникам заходу було запропоновано перегляд музичної казки «Мудра сова», у якій взяли участь педагоги закладу разом з дітьми.

У процесі обговорення переглянутих занять було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів обраних учителем-логопедом, якість проведеної логопедичної корекції та особливий підхід до розвитку артистичних та музичних здібностей дітей.

rtttyt

errtrtrrryryy

Додати коментар

Захисний код
Оновити