На сайті:

На сайті 113 гостей та відсутні користувачі

Реформа освіти – перспективи розвитку

13.11.15

IMG 8801 113 листопада 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся міжрегіональний семінар керівників органів управління освітою з теми «Перспективи розвитку освіти регіону в умовах децентралізації державного управління». Захід проводився за ініціативи Офісу реформ в Івано-Франківській області, відповідно до спільного плану роботи департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та інституту післядипломної освіти.

У ньому взяли участь начальники відділів (управлінь) освіти, завідувачі РМК (МК), директори МЦ (ІМЦ).

З вступним словом до гостей звернувся ректор ІФОІППО Роман Зуб’як, який люб’язно привітав та представив учасників що презентували свої доповіді, оголосив структурно-часову модель роботи.

У першій половині семінару звучали інформаційні повідомлення, в яких передували питання формування системи освіти в територіальних громадах та районах.

Григорій Науменко, методист вищої категорії відділу стратегії розвитку освіти Інституту модернізації змісту освіти МОН України, кандидат філософських наук в своєму виступі «Державна політика реформування освіти в умовах децентралізації»детально описав очікувані зміни в галузі загальної середньої освіти після прийняття нової редакції закону «Про освіту».

Дмитро Дзвінчук, доктор філософських наук, професор ІФНТУНГ презентував процес децентралізації на Івано-Франківщині та перспективи освітньої мережі в умовах добровільного об’єднання територіальних громад.

Роман Зуб’як, ректор ІФОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент розглянув процес підготовки педагогічних працівників та керівних кадрів до впровадження змін.

У другій половині семінару за участю Віктора Кімаковича, директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася дискусія з питань особливостей організації структурної моделі освіти в умовах децентралізації; основних складових моделювання освітнього середовища в процесі формування об’єднаних громад; якості освітніх послуг як базового показника задоволення потреби громади в процесі реформування освіти; організації підготовки керівного та педагогічного складу навчальних закладів до запровадження якісних змін.

IMG 8801

IMG 8803

IMG 8799

IMG 8795

Додати коментар

Захисний код
Оновити