На сайті:

На сайті 118 гостей та відсутні користувачі

Міжшкільне методичне об’єднання учителів початкових класів спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

12.11.15

10 листопада 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів початкових класів спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування з теми: «Формування навичок читання молодших школярів з вадами розумового розвитку».

У роботі взяли участь: Надія Попович, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ІФОІППО, Галина Сав’юк, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Лілія Крикун, методист ОЦППСР, голови методичних об’єднань, класні керівники та вихователі спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

Мета даного засідання: координація роботи керівників методичних об’єднань учителів початкових класів для реалізації змісту літературного читання, формування читацької компетентності молодших школярів з особливими освітніми потребами в умовах Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами.

Надія Попович акцентувала увагу на формуванні навичок читання учнів початкових класів з особливими освітніми потребами засобами інноваційних технологій та запропонувала учасникам пакет методичних матеріалів з означеної теми.

Лілія Крикун ознайомила присутніх з розвитком емоційної сфери дитини засобами невербальної комунікації.

З досвіду роботи Світлана Бойчук, учитель початкових класів Яблунівської СЗОШ-І, презентувала свої напрацювання щодо удосконалення навиків читання учнів з особливими освітніми потребами.

Марія Білик, учитель початкових класів Печеніжинської СЗОШ-І, розкрила практичний аспект собливостей формування навичок читання учнів з інтелектуальною недостатністю.

У форматі круглого столу керівники та члени методичного об’єднання обговорили особливості нового змісту

корекційно-розвиткової роботи з дітьми з розумовою відсталістю, розглянули питання про використання інноваційних технологій на уроках літературного читання у початкових класах.

IMG 20151110 103843

IMG 20151110 132835

IMG 20151110 111626

IMG 20151110 123157

Додати коментар

Захисний код
Оновити