На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

Особливості консультативної роботи у закладах профтехосвіти

29.10.15

20151028 102729 1128 жовтня 2015 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар для практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів на тему «Особливості консультативної роботи у закладах профтехосвіти».

З особливостями консультативного процесу, його функціями та специфікою присутніх ознайомили Оксана Хомин, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи, Наталія Назарук, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології ОІППО та Ігор Ткачук, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти.

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Тому, однією з актуальних проблем, з якими на консультації до психологів закладів профтехосвіти звертаються і діти, і батьки, і педагоги, – є булінг. Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган, забіяка, задирака, грубіян, насильник) визначається як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

З метою підвищення професійної майстерності учасників семінару з даної проблеми було проведено тренінг за проектом «Повага дією», що реалізується за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Тренінг провела сертифікований тренер Любов Петрук, соціальний педагог Джурівської ЗОШ І-ІІІ ст. Снятинської районної ради. Практичні психологи отримали не тільки знання та навички, але й навчально-методичні посібники програми тренінгових занять «Не смійся з мене», схваленої Міністерством освіти і науки України.

20151028 102729

20151028 102452

20151028 153247

Додати коментар

Захисний код
Оновити