На сайті:

На сайті 124 гостей та відсутні користувачі

Школа педагогів інклюзивного навчання

27.10.15

IMG 8773 1122 жовтня 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Сучасні підходи до організації навчання дітей з особливими освітніми потребами».

У засіданні школи педагогів інклюзивного навчання взяли участь та виступили:

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації, ознайомив учасників засідання з особливостями управлінської діяльності в умовах упровадження інклюзивного навчання.

Оксана Волошин, завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти, закцентувала увагу на нормативно-правовому забезпеченні щодо діяльності асистента учителя, опрацювала з присутніми особливості ведення документації педагогів у школі з інклюзивним навчанням, окреслила посадові обов’язки асистента учителя та визначила шляхи співпраці учителя та асистента учителя.

Наталя Шеремета, методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти, висвітлила  особливості розвитку та педагогічної підтримки дітей з порушеннями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчання.

Людмила Томенчук, методист лабораторії управління та організації освіти, презентувала методичні матеріали щодо соціалізації дітей з вадами розумового розвитку в умовах інклюзивного навчання.

Учасники засідання мали змогу ознайомитись з практичним досвідом роботи асистента учителя та учителя в умовах інклюзивного класу.

У процесі обговорення було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів, обраних для діяльності асистента учителя та учителя у школі з інклюзивним навчанням.

Матеріали виступів учителів-практиків мали методичну та практичну цінність для учасників засідання.

IMG 8773

IMG 8774

IMG 8780

Додати коментар

Захисний код
Оновити