На сайті:

На сайті 154 гостей та відсутні користувачі

Юні релігієзнавці зі Снятина відзначилися на всеукраїнському рівні

12.05.15

ssdffsdg 11Днями у Марійському духовному центрі Зарваниця вперше відбувся Всеукраїнський турнір юних філософів та релігієзнавців. Захід зібрав 13 команд-учасників із різних областей. Переможцем стала команда «Екстрім» зі Снятина Івано-Франківської області.

Прикарпаття у турнірі представляли Максим Паньків, учень Балинцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Ангеліна Кобевко, учениця Горішньозалучанської ЗОШ І-ІІ ст., Інна Мартин, Юрій Шиховучні Снятинської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Василя Стефаника Снятинської районної ради. Підготували юних релігієзнавців методисти Снятинського РМК Ольга Стрипчук і Людмила Шихова.

Команда «Екстрім» відзначилася злагодженістю, доброзичливістю, толерантним ставленням до інших. При нагородженні кожній команді присвоювали назву, яка характеризувала її протягом турніру. Івано-Франківську нарекли «ВІРА», адже щира і глибока віра допомогла їм здобути перемогу.

Програма заходу передбачала не лише змагання, але змістовне дозвілля: екскурсію Марійським духовним центром, вечірку для молоді, яку провели семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого, та круглий стіл «Позитивна міжособистісна взаємодія: проблеми, досвід, перспективи», який організували члени комісії з питань освіти і виховання УГКЦ для журі, оргкомітету, керівників команд.

9 травня у День пам’яті та примирення для учасників було проведено майстер-клас з виготовлення маків. У пообідній час переглянули драматизацію «Україна в огні» за мотивами твору Олександра Довженка. Увечері того ж дня біля стели пам’яті Небесної Сотні відслужено панахиду, а потім – молодіжну Хресну дорогу.

Завершився турнір подячним молебнем у соборі Зарваницької Матері Божої. Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) благословив школярів і вручив подарунки усім учасникам, керівникам команд, членам журі.

 Джерело: Католицький оглядач

http://catholicnews.org.ua/u-zarvanici-zavershivsya-i-vseukrayinskiy-turnir-yunih-filosofiv-ta-religiieznavciv

ssdffsdg

cddfdfsdf

Додати коментар

Захисний код
Оновити