На сайті:

На сайті 142 гостей та відсутні користувачі

Семінар працівників психологічної служби з питань пошуку стратегій працевлаштування на ринку праці

30.04.15

IMG 7564 111В межах реалізації проекту «Тренінгова програма підготовки тренерів з питань молодіжного працевлаштування» 29 квітня 2015 року на базі ІФОІППО відбувся І етап навчального семінару для працівників психологічної служби системи освіти області з теми «Базові навички поведінки з пошуку стратегій працевлаштування на ринку праці».

У семінарі взяли участь практичні психологи і соціальні педагоги закладів освіти м. Івано-Франківська та професійно-технічних навчальних закладів.

Навчання було спрямоване на підвищення фахової майстерності практичних психологів та соціальних педагогів з питань профконсультування, кар’єрного консультування старшокласників та випускників, сприяння у формуванні навичок вибору та розробки стратегій подальшого працевлаштування.

Директор ОЦППСР Л. Підлипна звернула увагу учасників семінару на актуальність формування в учнів навичок пошуку роботи на сучасному ринку праці, важливість розвитку у молоді підприємницьких здібностей, що дає можливість їм створювати власні робочі місця та розвивати малий та середній бізнес.

Л. Аронець, директор Молодіжного громадського центру «Еталон» проаналізувала основні виклики сучасного ринку праці, вказала на необхідність розвитку у працівників психологічної служби навичок роботи з учнями щодо вибору майбутньої професії.

Методисти ОЦППСР Л. Крикун та В. Павлюк провели тренінгове заняття, на якому було розроблено алгоритм вибору професії та розкрито основні принципи планування і управління кар’єрної стратегії.

У ході семінару вдалося розглянути особливості адаптації молоді на сучасному ринку праці та розвитку вмінь і навичок щодо пошуку можливих вакансій; розкрити методи підготовки сучасної молоді до працевлаштування та окреслити основні стратегії побудови професійної кар’єри.

IMG 7548

IMG 7541

IMG 7564

Додати коментар

Захисний код
Оновити