На сайті:

На сайті 133 гостей та відсутні користувачі

Корекційна робота при подоланні мовленнєвих порушень у дітей із заїканням

27.04.15

IMG 0154 11Відповідно до плану роботи Івано–Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 22 квітня 2015 року на базі ІФОІППО відбувся обласний проблемний семінар-практикум учителів-логопедів закладів області з проблеми «Корекційна робота при подоланні мовленнєвих порушень у дітей із заїканням»

З вступним словом до учасників семінару звернулась Г. Сав’юк, методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання ІФОІППО, яка відзначила актуальність проблеми щодо комплексного підходу до подолання заїкання у дітей та дорослих.

До обговорення цієї актуальної теми долучилась методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання ІФОІППО Н. Шеремета. Вона привернула увагу слухачів до використання психоневрологічних методів у роботі з дитиною із заїканням. З особистісно орієнтованим підходом у роботі учителя-логопеда з дітьми, які мають заїкання, ознайомила присутніх Н. Попова, учитель-логопед ДНЗ № 12 м. Івано-Франківськ, а  завідувач логопедичного пункту Долинської районної державної адміністрації О. Шиделко, поділилася власним досвідом використання системи вправ для розвитку мовленнєвого дихання при заїканні.

Практична частина семінару була представлена М. Василів, учителем-логопедом ДНЗ № 4 «Зірочка», завідувачем логопедичного пункту Богородчанської районної державної адміністрації, презентацією підгрупового логопедичного заняття для дітей із заїканням (середньо-старшої підгрупи).

Л. Чулак, учитель-логопед Косівськокго НВК «ЗНЗ І ст.-ДНЗ» Косівської районної державної адміністрації провела для присутніх тренінг з методики розвитку дихання за А. Стрельніковою.

На завершення семінару присутні окреслили актуальні проблеми організації корекційно-відновлювальної роботи в умовах навчального закладу. Також вони поглибили знання учителів-логопедів щодо змісту та форм співпраці всіх учасників освітнього процесу задля підвищення ефективності роботи з дітьми із заїканням.

IMG 0154

IMG 0153

IMG 0158

Корекційна робота при подоланні мовленнєвих порушень у дітей із заїканням

Додати коментар

Захисний код
Оновити