На сайті:

На сайті 80 гостей та відсутні користувачі

Нові перемоги прикарпатських школярів

14.04.15

Уболівання за майбутнє нашої держави, людяність і милосердя, прагнення жити у моральному суспільстві − усе це знайшло своє втілення як у життєвій позиції сучасної молоді, так і в роботах, що були надіслані на V Всеукраїнський конкурс «Моральний вчинок». Серед переможців є й представники Івано-Франківської області.

Захід проводився задля популяризації духовних надбань, консолідації зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнів і студентів, створення належних умов для прояву патріотизму, високих моральних цінностей, почуття любові до багатоетнічної та толерантної України, готовності до захисту України, забезпечення її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

До Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі надійшли яскраві та змістовні проекти екологічного, соціального, культурологічного напрямів. Конкурсанти представили роботи у таких формах, як фоторепортажі, стіннівки, презентації, текстові матеріали, відеосюжети, у яких розповіли про свою суспільно-корисну діяльність. Усього в конкурсі взяли участь понад 30 тис. учнів та студентів навчальних закладів з усіх областей України.

Учнівська молодь України яскраво презентувала власні добрі справи, скеровані на охорону довкілля, волонтерську діяльність на підтримку воїнів АТО, соціальну допомогу сім’ям переселенців, людям похилого віку, а також відповідальне ставлення до історії рідного краю, минулого своїх родин, духовних скарбів нашого народу.

Цьогоріч прикарпатські школярі вибороли три найвищі відзнаки. Зокрема, перемогу здобули учні Центру професійно-технічної освіти № 1 Івано-Франківської обласної державної адміністрації з екологічним проектом «Красиве життя – покинутим речам» (керівник – Людмила Бірчинська, координатор – Наталія Когуч). Спеціальну відзнаку отримали соціальний проект «Україна – це ми, ми – це Україна!» гуртківців Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості Долинської районної ради (керівник – Лілія Галюк) і книга «Молода нація» Долинської спеціалізованої школи інтернату І-ІІІ ступенів Долинської районної ради (виконавці – учні, учителі та батьки, керівник – Алла Шевченко).

Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 23 квітня 2015 року в Києві.

Додати коментар

Захисний код
Оновити