На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Майстер-клас О.Сподар

17.03.15

DSC04646 111Відповідно до запланованих заходів ОІППО (Засідання Школи новопризначеного керівника ЗНЗ та авторського спецкурсу О. Сподар у форматі курсового навчання керівників ЗНЗ) 11 березня 2015 року відбувся майстер-клас Оксани Сподар, заступника директора Долинської гімназії №1 Долинської районної ради, для означеної категорії керівників з проблеми «Управлінський супровід моніторингу якості навчально-виховного процесу у ЗНЗ». Вибір теми та модератора – не випадкові, адже досвід роботи О.Сподар з окресленого питання занесене до обласної картотеки ППД у червні 2014 року. І власне моніторинг дає можливість побачити успіхи і недоліки в діяльності навчального закладу, внести корективи, спланувати подальшу роботу з розвитку навчального закладу.

Планом проведення майстер-класу передбачалося ознайомлення керівників шкіл із системою роботи адміністрації Долинської гімназії №1 щодо моніторингової діяльності у навчальному закладі та управлінському супроводі названих процедур; відпрацювання навичок добору інструментарію, моделювання форм та методів здійснення моніторингових досліджень у ЗНЗ; удосконалення навиків прийняття управлінського рішення.

За відгуками керівників шкіл, представників 43 навчальних закладів області, які мали змогу відвідати даний майстер-клас, О.Сподар дуже переконливо актуалізувала моніторингову діяльність адміністрації Долинської гімназії №1 як інструментарію для прогнозування, планування та корекції розвитку навчального закладу; уміло продемонструвала авторські напрацювання моніторингових процедур, що здійснюються під її керівництвом у гімназії; презентувала слухачам досвід роботи з проведення комплексного моніторингу фахової майстерності учителя, навчальної діяльності учнів, роботи з обдарованими дітьми.

Особливо слухачі відзначили практичну частину майстер-класу, коли вони у групах під керівництвом Оксани Володимирівни моделювали відбір критеріїв, алгоритмів та форм проведення окремих освітніх моніторингів, які можна реалізувати у ЗНЗ, відпрацьовували навички розроблення відповідних управлінських рішень за результатами моніторингових процедур.

«Така форма навчання – дуже практико зорієнтована і тому дуже корисна, необхідна для керівників навчальних закладів», – констатували учасники майстер-класу.

DSC0464611

Додати коментар

Захисний код
Оновити