На сайті:

На сайті 169 гостей та відсутні користувачі

На Прикарпатті оберуть найкращих учителів року

24.12.14

ych rokyСеред всеукраїнських освітянських конкурсів «Учитель року» займає особливе місце. Це змагання відбувається в країні вже двадцятий рік поспіль задля стимулювання активної участі педагогів у становленні й розвитку національної системи освіти, популяризації найкращих професійних здобутків. Узявши участь у випробуваннях, учитель має можливість заявити про себе як фахово компетентну особистість, продемонструвати свої творчі здібності, обмінятися з колегами досвідом.

Традиційно наприкінці року в Івано-Франківську стартував обласний тур випробувань. Його організатори – департамент освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Найкращі вчителі області представлять себе у чотирьох номінаціях: «Українська мова і література», «Правознавство», «Хімія», «Образотворче мистецтво». За почесне звання боротимуться 59 педагогів, із них 33 – із сільських шкіл, 18 – міських, 7 – представники закладів нового типу.

На врочистому відкритті учасників конкурсу привітав заступник голови оргкомітету, ректор ОІППО Роман Зуб’як. За його словами, дедалі більше молодих педагогів презентують свій досвід у випробуваннях:

– Вік учасників обласного туру впродовж останніх п’яти років сягав не більше 40 років. Теперішній конкурсант на 6 років молодший від попередника. Тобто траєкторія участі перемістилась у бік педагогічної молодості. Наймолодшій конкурсантці – Лілії Вепрейчук, учителю хімії Стебнівської школи Верховинської районної ради – 25 років.

Найактивнішими є освітяни Галицького, Городенківського, Долинського, Коломийського, Косівського, Рожнятівського, Тисменицького, Тлумацького районів – вони делегували представників у всіх номінаціях. З-поміж конкурсантів – 25 спеціалістів вищої категорії, троє мають педагогічне звання «учитель-методист», десять – «старший учитель».

Цьогорічні випробування особливі тим, що центральний оргкомітет увів оцінювання власних блогів та освітніх проектів педагогів. Серед завдань передбачені також тестування з фахової майстерності і представлення власного педагогічного досвіду учасниками у формі майстер-класу.

Оцінюватиме педагогів компетентне журі, до складу якого входять переможці й лауреати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», науковці Прикарпаття, методисти Івано-Франківського ОІППО. Переможці у чотирьох номінаціях представлятимуть наш край у фінальному турі змагань, що відбудеться в Києві.

DSC 1616

IMG 6244

IMG 6232

IMG 6222

IMG 6247

IMG 6213

IMG 6204


Додати коментар

Захисний код
Оновити