На сайті:

На сайті 129 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар соціальних педагогів та практичних психологів закладів освіти області

04.05.12

3 травня 2012 року на базі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Верховинської районної ради відбувся семінар соціальних педагогів та практичних психологів закладів освіти області на тему: «Соціально-психологічний супровід дітей трудових мігрантів».

Метою семінару буловизначення шляхів удосконалення форм та методів соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів в закладах освіти області.

Візитку школи, на базі якої проводився семінар, представила директор Л. Никифоряк. Вона ознайомила учасників семінару із найкращими здобутками діяльності педагогічного та учнівського колективів.

Завідувач відділу РМЦ відділу освіти Верховинської райдержадміністрації Г. Дмитроняк доповіла про методичний аспект посилення  роботи з дітьми трудових мігрантів.

До участі у роботу семінару було запрошено О. Винницьку, координатора проектів Всеукраїнського Благодійного фонду «Благополуччя дітей», «Торгівля людьми», яка ознайомила учасників семінару з проблемами трудової міграції в Україні.

Про особливості психолого-педагогічного супроводу дітей трудових мігрантів (проблеми та шляхи їх вирішення) повідомила методист-практичний психолог ОЦППСР Л.Крикун.

У практичній частині семінару учасники взяли участь в роботі тренінгових груп. Зокрема, методист РМЦ з психологічної служби, практичний психолог Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Н. Юр’єва провела тренінг «Побудова правильних життєвих орієнтирів у дітей трудових мігрантів», а соціальний педагог В. Маротчак - «Формування сімейних цінностей у дітей трудових мігрантів». У тренінгу працівники психологічної служби школи продемонстрували майстерне володіння методикою проведення даної форми роботи із застосуванням атр-терапевтичних технік та рольових ігор.

Виступ шкільної команди КВК на тему: «Трудова міграція» під керівництвом заступника директора школи по виховній роботі Л. Гулюк, наочно продемонстрував ефективність профілактичної діяльності з дітьми трудових мігрантів з питань соціально-педагогічної та психологічної просвіти.

На круглому столі практичні психологи актуалізували науково-теоретичні знання з питань соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів та розглянули питання щодо посилення роботи з ними, визначили причини виникнення проблем в учнів з дистантних сімей та шляхи їх подолання. Учасники семінару отримали методичну та практичну допомогу щодо побудови профілактичної діяльності з питань соціально-педагогічної та психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити