На сайті:

На сайті 163 гостей та відсутні користувачі

День науки на Прикарпатті

20.05.2011

DSC_8563_den_nayku21 травня 2011 року уся наукова громадськість України святкує День науки. У нашій області 18 травня 2011 року за сприяння обласної державної адміністрації, обласної ради, головного управління освіти і науки облдержадміністрації на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбулись урочистості з нагоди Дня науки. На свято були запрошені заступник голови облдержадміністрації Р. Іваницький, перший заступник голови обласної ради В. Гладій, ректори (директори) вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації, науково-педагогічні працівники.

На виконання Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2008–2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28.03.2008 № 516-20/2008, розпорядження голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 10.05.2011 № 297/294-р “Про нагородження відомих науковців та молодих вчених”, з метою стимулювання наукових досліджень учених Прикарпаття і підняття престижу дослідницької праці та з нагоди Дня науг-и 57 науковців отримали відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради. З них: 10 – нагороджені дипломом, нагрудним знаком і премією голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради як переможці в номінації “Відомий науковець року”, 10 – отримають такі нагороди як переможці в номінації “Молодий вчений року”, 15 – нагороджені грамотою голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради і премією, 7 – Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації і премією, 15 – грамотою головного управління освіти і науки облдержадміністрації і премією. На виплату премій нагородженим з обласного бюджету виділено більше 90 тис. гривень.

Серед нагороджених учених 17 науковців працює у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, 12 – Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, 13 – Івано-Франківському національному медичному університеті, 7 – Прикарпатському юридичному інституті Львівського державного університету внутрішніх справ. З-поміж них – представники приватних вищих навчальних закладів нашої області (“Галицька академія”, Івано-Франківська філія Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”), а також обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Івано-Франківського коледжу фізичного виховання, Рогатинського державного аграрного коледжу.

Науковою та науково-технічною діяльністю в області займається 19 організацій, які виконують науково-дослідницькі проекти з програм, пов’язаних із забезпеченням розвитку туристичної галузі, агропромислового комплексу, модернізацією енерготехнологічного обладнання, покращенням медичного обслуговування населення.

У вищих навчальних закладах І–ІV рівнів акредитації працює 220 докторів наук, з яких 161 особа має вчене звання професора, 52 – доцента, 39 – академіка, 15 – член-кореспондента та 7 – старшого наукового співробітника. Кількість кандидатів наук у вищих навчальних закладах становить 1 292 особи.

Додати коментар

Захисний код
Оновити