На сайті:

На сайті 93 гостей та відсутні користувачі

Серпневі діалоги психологічної служби

19.08.15

18 cерпня 2015 року відбулося пленарне та секційні засідання працівників психологічної служби. На пленарному засіданні обговорено основні орієнтири роботи психологічної служби області на 2015-2016 навчальний рік, проаналізовано стан розвитку психологічної служби області за минулий  навчальний рік та виконання Плану дій щодо розвитку психологічної служби Івано-Франківської області до 2017 року, визначено стратегію психологічного супроводу дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників АТО. Акцентовано увагу на постійному моніторингу педагогічних та дитячих колективів, профілактиці суїцидальних тенденцій та насилля  в закладах освіти області.

Людмила Підлипна, директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи ІФОІППО, у своєму виступі проаналізувала стан розвитку психологічної служби області за минулий  навчальний рік  та висвітлила основні напрямки діяльності психологічної служби Івано-Франківської області на 2015-2016 н.р.

Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки та психології ІФОІППО, розповіла про гуманістичну психологію як фундаментальну основу сучасних освітніх нововведень.

Оксана Чайка, завідувач відділенням медико-психологічної допомоги ОПНЛ № 3 окреслила межі співпраці психологічної та психіатричної служб при роботі з кризою, що є вкрай актуальним щодо супроводу кризових центрів.

Анатолій Гаргаун, директор спеціалізованої амбулаторії «Его», голова Івано-Франківського осередку УСП, розкрив психологічні особливості імаго-навчання.

В ході секційних засідань проведено ряд майстер-класів досвідченими психологами та соціальними педагогами області, презентовано втілення освітніх профілактичних програм «Сімейна розмова»  та «Без ляпасу», а також розкрито особливості роботи психологічної служби у наступному навчальному році, відповідно до специфіки шкіл-інтернатів, професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів.

За результатами проведення засідань вироблено рекомендації для роботи психологічної служби на 2015-2016 н.р.


Додати коментар

Захисний код
Оновити