Освітянські діалоги працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за координування діяльності запровадження інклюзивного навчання

Освітянські діалоги

працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за координування діяльності запровадження інклюзивного навчання

 

20 серпня 2015 року  на базі Івано-Франківського обласногоінституту післядипломної педагогічної освіти проведено освітянські діалоги працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за координування діяльності запровадження інклюзивного навчання з теми «Основні орієнтири розвитку інклюзивної освіти області у 2015-2016 н.р.».

Учасники освітянських діалогів окреслили основні орієнтири розвитку інклюзивної освіти в області; визначили пріоритети діяльності методичних служб щодо вдосконалення науково-методичного супроводу інклюзивного навчання у 2015-2016 н.р.

У роботі секційного засідання взяли участь і виступили:

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації, звернув  увагу присутніх на стан та перспективи розвитку інклюзивного навчання в закладах освіти області.

Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і  психології ІФОІППО, розкрила сутність гуманістичного підходу в освіті та в інклюзивному навчанні зокрема. 

Оксана Волошин,завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, окреслила особливості організації навчально-виховного процесу для учнів з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання у 2015/2016 н.р.

Наталія Шеремета, методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, ознайомила з особливостями співпраці учителя-логопеда з  іншими фахівцями в умовах інклюзивного навчання.

Ганна Малярчук, учитель початкових класів Івано-Франківської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №17 Івано-Франківської міської ради; Ольга Шопа, асистент учителя Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 Калуської міської ради та  Романна Жиляк, учитель початкових класів Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 Калуської міської ради,  поділились досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах.

Учасники  та керівники секційного засідання окреслити коло питань щодо вирішення актуальних проблем, пов’язаних з розвитком інклюзивної освіти в області та виробили методичні рекомендації щодо методики педагогічної та корекційної діяльності в умовах інклюзивного навчання.