Взаємодія класного керівника з батьківським й учнівським самоврядуванням щодо реалізації моделі виховної системи класу (ФОТО)

11 березня 2015 р. відбувся спільний семінар лабораторії національного виховання Івано-Франківського ОІППО та Івано-Франківського регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН України, у якому взяли участь керівники районних (міських) методичних об’єднань класних керівників. Тема зустрічі: «Взаємодія класного керівника з батьківським й учнівським самоврядуванням щодо реалізації моделі виховної системи класу».

Розпочався семінар доповіддю Людмили Келембет, старшого викладача кафедри менеджменту та освітніх технологій ОІППО, яка акцентувала увагу на теоретико-методичних аспектах окресленої проблеми. З методикою і досвідом діяльності класного керівника, батьківського й учнівського самоврядування присутніх ознайомила Оксана Риндич, завідувач відділу військово-патріотичного виховання лабораторії національного виховання ОІППО.

Завідувач Івано-Франківського регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПН УкраїниОксана Микитин розкрила теоретичні та практичні засади співпраці педагогів і сім’ї з погляду психологічної науки, зокрема, те, як партнерські стосунки класних керівників і батьківського комітету можуть стати запорукою нових змін у виховній системі класу.

Як підтримати індивідуальність підлітка, попередити негативні прояви поведінки, допомогти дитині стати гідною людиною, справжньою особистістю – ці та інші питання розкрили практичні психологи Олеся Крута (Ямницька ЗОШ І-ІІІ ступенів), Іванна Осташ (Підлузька ЗОШ І-ІІ ступенів) та Христина Червак (Павлівський НВК).

Досвідом успішної співпраці з учнівським та батьківським самоврядуванням поділилися Надія Бендак, керівник МО КК Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Рожнятівської районної ради, та Ірина Микулина, керівник МО КК Долинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 Долинської районної ради.

Обмінявшись думками, учасники семінару погодилися в тому, що правильно побудована творча взаємодія класного керівника з батьківським та учнівським колективом здатна створити можливість для самореалізації кожної дитини як особистості. А в цьому їм допоможе співпраця з практичними психологами.

IMG 6917

IMG 6924

IMG 6919