Патріотичне виховання крізь призму сучасності (ФОТО)

Складне суспільно-політичне становище, що склалося сьогодні у державі, сформувало потребу у вихованні високодуховної, патріотичної молоді, що здатна стати основою формування нації. Важливу роль у цьому відіграють навчальні заклади.

Як трактується патріотичне виховання сучасною теорією і як застосовувати її на практиці – ці та інші питання були в центрі обговорення на обласному семінарі методистів методичних кабінетів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, відповідальних за виховну роботу, що відбувся 5 лютого 2015 р. на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Івано-Франківської міської ради.

Відкрила зібрання головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Семенюк, яка сформулювала перспективи розвитку освіти за нинішньої суспільно-політичної ситуації, окреслила можливі шляхи вдосконалення виховної роботи з учнівською молоддю.

Звертаючись до учасників зібрання, Людмила Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій ОІППО, проаналізувала систему патріотичного виховання дітей і учнівської молоді в умовах сучасних змін. Завідувач лабораторії національного виховання ОІППО Оксана Фляк ознайомила присутніх з організаційно-методичними аспектами окресленої проблеми.

Досвідом роботи Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери поділилася його директор Галина Савченко. Він унікальний тим, що це єдиний в Україні позашкільний навчальний заклад, метою якого є ознайомити учнів, студентів, громадськість з правдивою історією національно-визвольного руху. За п’ять років існування Центр відвідали сотні делегацій не лише з усіх куточків України, а й світу.

Незабутні враження учасникам семінару залишила творча зустріч з Марією Зьомковськоюзнаною на Прикарпатті мисткинею, поетесою, письменницею, педагогом. Знайомство з цією непересічною жінкою вилилося у мистецьке свято під назвою «Я багатша від усіх найбагатших…», підготовлене вихованцями Центру з міського об’єднання учнівської молоді «За честь! За славу! За народ!» під керівництвом Ольги Школьної.

На завершення зібрання артисти драматичного гуртка «МІФіЯ» (керівник – Оксана Лабачук) подарували присутнім виставу за п’єсою Миколи Угрина-Безгрішного «Софія Галечко» про долю української «амазонки», видатної хорунжої УСС.

Учасники семінару висловили вдячність організаторам семінару та керівникам Центру за надану можливість долучитися до перлин їхнього досвіду, а також сподівання на подальшу плідну співпрацю.

5.02.2015 047

5.02.2015 037

5.02.2015 048

5.02.2015 064

5.02.2015 085

5.02.2015 116

5.02.2015 169

5.02.2015 177

5.02.2015 144