Успіх за тими, хто торує дорогу!

Вважається, що педагог від Бога – це поєднання щирості й добра.

Як нелегко сьогодні педагогу торкнутися душі свого учня. І єдиний засіб, чудодійні ліки, які ми використовуємо, ідучи до школи – це любов, яка проявляється у педагогічному благородстві, терпінні, вимогливості і привітності, в умінні досягти бажаного результату. Саме таких учителів зібрав районний конкурс на кращий інноваційний урок української мови у 7 класі, присвячений вшануванню 160-річчя від дня народження Івана Франка.Конкурс організовано з 20 січня по 15 лютого 2016 року районним методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту Долинської РДА і проведено у два тури: І тур (заочний) – відбір методичних розробок, ІІ тур (очний) –відкритий урок-захист представлених матеріалів на базі навчального закладу конкурсанта.

Для участі у Конкурсі подали матеріали 12 учителів-філологів: Теренчин О.М. (Долинська СШ-інтернат), Комарницька І.Я. (Долинська СШ І-ІІІ ступенів №6), Гринечко О.С. (Долинська гімназія №1), Федорів О.М (Тростянецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), Волковецька Т.І. (Витвицька ЗОШ І-ІІІ ступенів), Голікова О.Я. (Рахинянський НВК), Пилипів Т.М. (Гошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Шубинець В.М. (Вишківська ЗОШ І-ІІІ ступенів),

Ваків О.І. (Раківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Ярник Р.Я. (Оболонська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Пельчер Н.В. (Новошинська ЗОШ І-ІІ ступенів). Кожен день вони відкривають острови подальших досягнень і звершень  приносять море радості своїм підопічним. У кожного з них свій неповторний стиль викладання, свій почерк.

За рішенням досвідченого журі (С.Чумак, Б.Федів, В. Коляр,

Н. Андрейків) до участі у ІІ турі Конкурсу були  допущені 3 учителі, матеріали яких визнані кращими. У своїх напрацюваннях конкурсанти довели, що важливо не лише науково-правильно викласти свій предмет, пробудити не тільки інтелект дитини, а й виховати її душу. На представлених уроках хтось вражав авторськими казками, майстерно вплетеними у канву уроку, хтось методичною довершеністю, а хтось добіркою добре продуманих прийомів реалізації мети уроку. Отож знайомтесь…

Гринечко Оксана Степанівна, учитель Долинської гімназії №1, краса творчої праці, уміння навчити дітей вчитися, великодушність і щедрість – є синонімом її уроку. Ярник Руслана Романівна, учитель Оболонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, їй притаманне особливе обдарування – благородство її душі, відкрита дітям і добру, простота і щирість – це все її урок! Прагнення духовних вершин, правильно жити, цінувати, творити прекрасне – девіз уроку Теренчин Олександри Миколаївни, учителя Долинської спеціалізованої школи-інтернату.

За одностайним рішенням журі Гринечко Оксана Степанівна стала переможцем, а Ярник Руслана Романівна та Теренчин Олександра Миколаївна – лауреатами Конкурсу.

Конкурсні випробування завершено. Є про що замислитись і над чим працювати… Щирі слова вдячності та підтримки членів журі слугуватимуть добрим стимулом і надихатимуть переможців до подальших напрацювань.

Спасибі вам, мої колеги. Польоту мрій і перемог на життєвих стежинах. Нових вам відкриттів, талановитих і креативних послідовників, цікавих ідей і

творчих уроків.

 

 

Світлана Чумак, методист районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Долинської РДА