Новітні технології в освіті

11 березняна базі Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів (директор Марія Люта), спільно з Івано-Франківським регіональним центром Інституту обдарованої дитини  НАПН України  відбувся районний семінар вчителів французької мови на тему «Використання інноваційних педагогічних та інформаційно-комунікативних технологій з метою підвищення якості навчання учнів».

Такий захід проводився у Тисменицькій школі вперше, але тим не менше, зумів надовго закарбуватися у пам’яті гостей.

Семінар від початку і до кінця був побудований на використанні інноваційних технологій. І вперше в районі відбулася скап-конференція. Під час якої наукові працівники Інституту обдарованої дитини НАПН України мали змогу поділитися з вчителями району своїм досвідом у використанні новітніх технологій на уроці вивчення іноземної мови. Тетяна Юрченко ознайомила присутніх з можливостями підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу за допомогою всеукраїнського порталу «Острів знань», а її колега Валентина Тарадайник розповіла про психолого-педагогічні основи використання ІКТ на уроках. Завідувач регіонального центру Інституту обдарованої дитини НАПНУ Оксана Микитин безпосередньо розказала про використання інноваційних педагогічних технологій з метою підвищення якості навчання учнів. А Володимир Граціанський, вчитель англійської мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 Коломийської міської ради продемонстрував вчителям французької мови свою розробку онлайн форуму “Cambford”.

В практичній частині семінару своїми розробками поділилася молода вчителька французької мови Тисменицької школи Христина Микитин. Вона продемонструвала як можна навчати учнів за допомогою соцмереж, зокрема «ВКонтакті». Діти з радістю виконували завдання вчителя та з легкістю з ними справлялися. Вчитель змогла повністю продемонструвати свої досягнення у сфері застосування інноваційних технологій на уроці.  Чудовим довершенням семінару стала екскурсія Парижем, яку провели учні 7-В класу, класний керівник Роман Монюк.       

Директор Марія Люта звернула увагу присутніх на умінні педагогів Тисменицької школи використовувати власні оригінальні підходи до організації навчання і виховання дітей.

Супроводжуючи семінар та підводячи підсумки Ольга Токарик, методист районного методичного кабінету відділу освіти зазначила, що саме використання новітніх інноваційних педагогічних технологій у навчальному процесі, є на часі, а також запорукою підвищення якості навчання учнів іноземної мови, результативністю їхніх знань та професійною майстерністю педагога.