Івано-Франківський регіональний центр Інститут обдарованої дитини НАПН України взяв участь у загальношкільних батьківських зборах

24 листопада 2015 року Івано-Франківський регіональний центр  Інститут обдарованої дитини НАПН України  взяв участь у загальношкільних батьківських зборах Тисменицькій школі з поглибленим вивченням окремих предметів І-ІІІ ступенів.

Мета зборів полягала в пошуку нових підходів щодо життєдіяльності навчального закладу, обговорення ініціатив у співпраці з громадою, церквою. Оксана Микитин, завідувач регіонального центру в своєму виступі звернула увагу присутніх, що зараз приходять діти нової генерації і важливо виховувати особистість, а не просто людину. Батьки повинні усвідомлювати, що без самопізнання, без волі, без цілі, без змісту життя, особистості не існує. Якщо надати дитині уроки, заняття, на яких вона буде розвиватись, отримувати свободу дій, міркувати, розумнішати, дорослішати, спілкуватись на рівних, то таким чином будемо підтримувати її  природу  і віру в свою дитину. А також в діалозі розкрила  питання як ставитись до дітей, щоб виховання не мало деструктивного впливу на подальше їх життя та гармонійно розвивало.

Відрадно, що відбуваються зміни в освіті і батьки, громада діють спільно в інтересах дітей. Згадуються слова В.Сухомлинського "Школа не комора знань, а світоч розуму..."