Проведено семінар – практикум для педагогів зі стажем роботи до 5 років з теми «Використання інноваційних технологій у навчально-виховному процесі»

tyttyty0923 115 травня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у рамках співпраці з регіональним центром Інституту обдарованої дитини АПН України проведено семінар – практикум для педагогів зі стажем роботи до 5 років з теми «Використання інноваційних технологій у навчально-виховному процесі».  Мета даного засідання - формування готовності молодого педагога до використання інноваційних технологій в навчально-виховному процесі.Read More

Учасники семінару ознайомились з сучасними інноваційними освітніми технологіями, зокрема  кейс-технологією, розвиток критичного мислення, мета-план, ІКТ через різноманітні форми роботи, зокрема: науково-методичне інформування, презентація досвіду роботи, науково-методичне консультування, тренінг.

Перед слухачами виступила Оксана Микитин, завідувач  центру, яка звернула увагу педагогів області на те, що домінантами сучасної освіти є інтелект, креативність та мотивація. Саме тому зі школи  потрібно вчити дітей творчо мислити, адже конкретні знання, отримані при навчанні, повинні бути не стільки самоціллю, скільки основою для розвитку розумових здібностей.

Завідувач лабораторії управління та організації освіти  Ольга Нижник зосередила увагу на змістовому наповненні сучасного уроку. Володіння інформацією про кожний елемент уроку як системне утворення дає підстави для визначення основних вимог до планування, проведення та результатів уроку.

Алла Дутчак, завідувач відділу ОІППО, ознайомила колег з інноваційними технологіями у навчально-виховному процесі, нетрадиційними уроками, методами мотивації тощо. Йшлося також і про актуальні педагогічні проблеми, помилки, що допускаються педагогами на уроці.

Галина Дмитрів, методист ОІППО, провела майстер-клас з теми «Тренінг як організаційна форма навчально-виховного процесу».

Семінар-практикум сприяв позитивній мотивації молодих педагогів до використання інноваційних технологій в навчально-виховному процесі та налаштував на співпрацю з обдарованими дітьми.

Учасники семінару висловили вдячність за практичну спрямованість навчання, подали свої пропозиції щодо планування наступних засідань.

hytytytyy0952

dfdfdefedt0942

hjhjhjhj0937

uyyuyuyu0922

tyttyty0923

ffgfgfg0917