ДПА

Методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у 2010/11 навчальному році

Державна підсумкова атестація з іноземних мов складається з двох частин: письмової та усної. 1 частина: читання та виконання післятекстового завдання (10 хв.); письмо (використання мови) (15 хв.); 2 частина: говоріння (бесіда за пропонованими ситуаціями (10 хв.). Правильність виконання завдань вчитель оцінює відповідно до розроблених критеріїв оцінювання державної підсумкової атестації з іноземних мов у 9-х, 11-х класах загальноосвітніх навчальних закладів. Учень отримує середньоарифметичну оцінку за показниками у читанні, писемному та усному мовленні.


Про особливості проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах  у  2010/2011 навчальному році

Лист Міністерства освіти і науки України  від 17.02.2011 р.  №1/9-109.
Атестація в основній школі проводиться з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

 

Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2011/2012 навчальному році

У 4-х, 9-х та 11-х класах у 2011/2012 навчальному році атестація проводиться за збірниками, затвердженими наказами МОН молодь спорт від 13.01.2012 № 20 та № 21 «Про надання грифа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України збірникам завдань для проведення державної підсумкової атестації». Перелік збірників та методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації подаються у додатку 1.

 

Державна підсумкова атестація з іноземних мов. 9 клас

Об'єктами контролю визначаються читання, письмо та говоріння як види мовленнєвої діяльності, а також лексичний і граматичний аспекти іншомовної комунікації (використання мови).

 

Державна підсумкова атестація з іноземних мов. 11 клас

Державна підсумкова атестація з іноземної мови, в 11 класі на відміну від попередніх років, проводитиметься за новим форматом та білетами, що містять завдання трьох видів: читання  тексту та виконання післятекстового завдання; письмова робота; бесіда  за пропонованими  ситуаціями.