На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

Із робочою поїздкою 16 квітня Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала Івано-Франківщину.

22.04.19

Разом із заступником голови облдержадміністрації Віталієм Федорівим та керівництвом департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Міністр ознайомилася з роботою обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, оглянула обладнання та дидактичний матеріал, придбані за рахунок субвенції з метою допомоги у процесі підвищення кваліфікації вчителів Нової української школи.
Лілія Гриневич з похвалою наголосила на належно облаштованому освітньому просторі для сучасних учителів та підкреслила важливість його функціонування.
– Успішність утілення освітньої реформи повністю в руках учителя. І значну роль у цьому відіграють інститути післядипломної освіти, адже саме тут відбувається підвищення кваліфікації вчителів. Уперше впродовж останніх років Урядом виділяється субвенція для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти.
Розповіла Міністр і про інтернетизацію шкіл, на яку виділено мільярд гривень, закупівлю шкільних автобусів, програму «Гідність дитини», яка передбачає створення в освітніх закладах теплих вбиралень. Івано-Франківщина отримає на це 24 мільйони гривень.
Лілія Гриневич у питаннях нововведень розповіла про те, що відтепер перевірки у школах проходитимуть по-іншому. Інституційний аудит відбуватиметься один раз на 10 років. Закладу освіти надаватиметься відповідна оцінка.
На зустрічі обговорили питання і Нової української школи. Лариса Загрійчук, тренер НУШ, окреслила хід реалізації даної концепції на Прикарпатті. Вона повідомила, що кількість учителів, котрі прагнуть вибудовувати свою діяльність у рамках сучасних ідей, зростає.
Відбувся візит і в обласну клінічну дитячу лікарню, де функціонує центр розвитку дитини «Дивоцвіт», відкрито дві ігрові кімнати. Тут Міністр ознайомилася з процесом навчання через спілкування зі школярами та педагогами.
Висновки з побаченого зроблені: сьогодні освітня реформа успішно впроваджується в Івано-Франківській області. Саме навчання дітей у медичних закладах підтримується цільовою субвенцією, яка вперше виділена в межах державної субвенції.
У ході візиту Лілія Гриневич ознайомилася з роботою Галицької гімназії та обговорила з її керівництвом перспективи розвитку. У Галицькому ліцеї ім. Ярослава Осмомисла, який є опорним закладом, побувала у класі Нової української школи, цікавилася думкою вчителів щодо впровадження реформи, а також залученням дітей до інклюзивної освіти. Далі йшлося про ініціативи Міністерства освіти і науки в напрямі освітніх реформ в Україні:
– Ми з вами можемо досягти найкращого результату лише в партнерстві. Тому сьогодні місцева влада є для нас найпершими партнерами. А ключова постать усіх змін, які відбуваються в освітньому просторі, – це вчитель, і його маємо підтримати першочергово, – завершила зустріч такими словами Лілія Гриневич.

Додати коментар

Захисний код
Оновити