На сайті:

На сайті 126 гостей та відсутні користувачі

sil_shko

Сільська школа: реалії та перспективи. Збірник матеріалів / Упорядники Л. Келембет, С. Клімковська, О. Нижник. – Івано-Франківськ: ОІППО, 2007.

У збірнику матеріалів представлено творчі напрацювання кращих директорів шкіл, переможців та призерів обласного конкурсу “Директор сільської школи” 2004–2005 років. Це, зокрема, концепції, моделі та програми розвитку освітніх закладів сільської місцевості, проекти тощо з урахуванням регіонального аспекту. Розкрито теорію та практику моделювання управлінської діяльності.

Рекомендовано для працівників органів управління, керівників навчально-виховних закладів.

osv

Освітня система “Довкілля”: методичний менеджмент інновацій у системі проектно-впроваджувальної діяльності: Науково-методичний збірник / Упор. О. Мариновська, С. Юсипчук; за ред. О. Мариновської. – Івано-Франківськ: ОІППО; Снятин: ПрутПринт, 2008. – 204 с.

У науково-методичному збірнику розкрито теоретичні аспекти методичного менеджменту інновацій у системі проектно-впроваджувальної діяльності закладу післядипломної педагогічної освіти, висвітлено досвід науково-методичного супроводу впровадження “Довкілля” в закладах освіти Івано-Франківської області.

mu_nadia

Ми – надія твоя, Україно! – 2008: інформаційний святковий бюлетень Управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, 2008. – 101 с.

Даний бюлетень презентує майже сотню юнаків і дівчат, які цього року прославили наш Прикарпатський край на Всеукраїнському олімпі. З них 37 переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад, 24 переможці і призери Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. Також є ті, що досягли високих результатів у технічній, пісенній творчості, ті, що планують стати олімпійськими чемпіонами, є прихильники туризму та юні екологи.

byd_sprava

Будівельна справа: Посібник для учнів 8 класу допоміжної школи / Укл. К. Волошенюк, О. Василишин. – Івано-Франківськ: ОІППО, 2008. – 107 с.

Даний посібник відповідає програмам професійно-трудового навчання для учнів спеціальних шкіл-інтернатів, які укладені творчою групою вчителів Печеніжинської спеціальної школи-інтернату з поглибленим професійно-трудовим навчанням на основі типових державних програм та апробовані у ході роботи експерименту, що проводився на базі школи Науково-методичним центром середньої освіти (наказ МО України № 309 від 19 серпня 1998 року “Про розширення пошукової роботи з комплексної психологічної, медичної, педагогічної реабілітації вихованців Пече ніжинської і Долинської шкіл інтернатів”).

Програма і посібник з будівельної справи побудовані так, щоб теоретичний матеріал учнів освоїли за перший рік навчання, тобто у 8 класі, а у 9–10 класах у ході вдосконалення практичних умінь і навичок повторювали його.

Посібник розрахований на вчителів професійно-трудового навчання та учнів загальноосвітніх шкіл.

vzyt_sprava

Взуттєва справа: Посібник для учнів 9–10 класів допоміжної школи / Укл. К. Волошенюк, О. Василишин. – Івано-Франківськ: ОІППО, 2008. – 100 с.

Даний посібник відповідає програмам професійно-трудового навчання для учнів спеціальних шкіл-інтернатів, які укладені творчою групою Печеніжинської спеціальної школи-інтернату з поглибленим професійно-трудовим навчанням на основі типових державних програм та апробовані у ході роботи експерименту, що проводився на базі школи Науково-методичним центром середньої освіти (наказ МО України № 309 від 19 серпня 1998 року “Про розширення пошукової роботи з комплексної психологічної, медичної, педагогічної реабілітації вихованців Пече ніжинської і Долинської шкіл інтернатів”).

Програма і посібник із взуттєвої справи побудовані так, щоб теоретичний матеріал учнів освоїли за перший рік навчання, тобто у 9 класі, а 10 – під час удосконалення практичних умінь і навичок повторювали його.

Посібник розрахований на вчителів професійно-трудового навчання та учнів загальноосвітніх шкіл.