Освітянські діалоги працівників місцевих органів управління освітою, Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за координування діяльності запровадження інклюзивного навчання

16  серпня 2016 рокуна базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено освітянські діалоги працівників місцевих органів управління освітою, Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних  за координування діяльності запровадження інклюзивного навчання з теми «Стан та перспективи розвитку інклюзивної  освіти  в області у 2016-2017 н.р.».

У роботі секційного засідання взяли участь і виступили:

Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і  психології ІФОІППО, провела практичну роботу в рамках секційного засідання. Учасники напрацювали ключові позиції для плану роботи методиста, що сприятимуть ефективнішому впровадженні  інклюзивному навчанні у районах (містах) області.

Оксана Волошин,методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, розкрила організаційно-методичні засади забезпечення навчально-виховного процесу для учнів з особливими освітніми потребами  у загальноосвітніх навчальних закладах  2016/2017 н.р.

Олександра Іванишак, учитель початкових класів Делятинської     ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Надвірнянської районної ради, ознайомила присутніх  з особливостями використання медико-терапевтичної, музико-педагогічної технології «Піснезнайко» у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Оксана Кулик,  практичний психолог Калуської ЗОШ І-ІІІ ст. №5  Калуської міської ради, звернула увагу на інтеграцію дітей з особливими освітніми потребами засобами арт-терапії.

  Учасники  та керівники секційного засідання мали змогу обговорити основні чинники, які сьогодні найбільше впливають на кількісні та якісні показники, щодо організації інклюзивного навчання та окреслили  коло питань щодо вирішення актуальних проблем, пов’язаних з розвитком інклюзивної освіти в області.