Секція учителів-логопедів

 

18 серпня 2016 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось засідання секції завідувачів логопедичних пунктів, учителів-логопедіввідділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, об’єднаних територіальних громад, закладів освіти області.

Тематикою зустрічі спеціалістівбуло координуваннякорекційно-логопедичногосупроводудітей дошкільного та шкільного віку у 2016-2017 н.р. Учасники засідання визначили головні напрями діяльності завідувача логопедичного пункту та вчителя-логопеда у 2016-2017 навчальному році та підвищили компетентність з використання інноваційних корекційних методик в логопедичній роботі з дітьми.

Наталія Шеремета та Галина Шпільчак,методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО,ознайомили присутніх з особливостями організації логопедичного супроводу дітей з вадами мовлення дошкільного та шкільного віку у 2016-2017 н. р.

Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і психології ІФОІППО, детально розкрила особливості використання основгуманістичної психологіїучителем-логопедом у роботі з дітьми з особливостями психофізичного розвитку.

Наталія Богославець,учитель-логопед навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської міської ради, презентувала власний досвід використання елементів Су-Джок терапії у корекційно-логопедичній роботі з дітьми з психофізичними вадами дошкільного віку.

Ірина Салига,учитель-логопед управління освіти і науки виконкому Івано-Франківської міської ради, надала педагогам корисні поради та напрацювання щодо застосування психологічного прийому мнемотехніки у логопедичній практиці.

Учасники секційного засідання відзначили практичне значення отриманої інформації для проведення корекційно-логопедичної роботи.