Панорама корекційних ідей

18 серпня 2015 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти було презентовано панораму корекційних ідей для учителів-логопедів, завідувачів логопедичних пунктів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, учителів-дефектологів загальноосвітніх закладів області, учителів-логопедів інтернатних закладів освіти області з теми «Система корекційної роботи учителя-логопеда в умовах інклюзивного навчання».

Учасниками засідання корекційних педагогів було розкрито основні аспекти діяльності завідувача логопедичного пункту та учителя-логопеда у 2015-2016 н. р., розширено професійні знання з використання корекційних методик в логопедичній роботі з дітьми з розладами спектру аутизму в умовах інклюзивної освіти.

Перед учасниками заходу мали виступ спеціалісти з логопедії Івано-Франківської області.

Галина Сав’юк – методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, ознайомила присутніх з методичною роботою вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти.

Наталія Шеремета - методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, закцентувала увагу учасників засідання на особливостях корекційного впливу у логопедичній роботі з дітьми з розладами спектру аутизму.

Досвід корекційної роботи представила Наталія Головецька – вчитель-дефектолог дошкільного навчального закладу № 2, Коломийської міської ради з теми: «Специфіка корекційної роботи учителя-дефектолога в умовах дошкільного навчального закладу». Спеціаліст звернула увагу на особливості роботи з дітьми-логопатами з діагнозом алалія у корекційній групі з різними порушеннями психофізичного розвитку.

Вікторія Русковолошин – завідувач логопедичного пункту відділу освіти Городенківської райдержадміністрації, презентувала орієнтовний зразок ведення професійної документації учителя-логопеда.

Учасники заходу опрацювали нормативні документи щодо організації корекційної освіти у 2015-2016 н. р., відпрацювали методи використання методик відомих спеціалістів корекційної освіти в умовах співпраці педагогів різного фаху шляхом демонстрації досвіду роботи та тренувальних вправ.