Радіодиктант

9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності.

Це унікальна акція, яку Національна радіокомпанія України (НРКУ) започаткувала ще 2001 року. Відтоді щороку цього дня українці – від великого до малого – можуть узяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою, зміцнювали її позиції та розширювали сферу застосування. Радіодиктанти рідної мови існують у багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, котрі напишуть його без помилок, будуть відзначені призами. Це грошові премії, книжки, компакт-диски з унікальними записами Українського радіо. Важлива умова – перевірятимуть лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26, Індекс 01001.

Отже, 9 листопада о 13-ій год. 30 хвилин на Першій і Третій програмах Українського радіо відбудеться Диктант національної єдності, який об’єднає українців навколо нашої найдорожчої духовної святині – рідної мови.