Відбулися освітянські серпневі діалоги

Інформація
про проведення освітянських діалогів працівників відділів (управлінь)
освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), методичних кабінетів, ІМЦ, керівників районних (міських) методичних об’єднань
учителів української мови і літератури, світової літератури, російської мови

15 серпня 2014 року на базі Івано-Франківського муніципального центру патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери проведено освітянські діалоги працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), методичних кабінетів, ІМЦ, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і літератури, світової літератури, російської мови.

У рамках Року Шевченка захід  розпочато зверненням до земляків, яке озвучила Оксана Яворська, учитель української мови і літератури загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 3 Калуської міської ради та інсценізацією за твором Ярослава Стельмаха «Тарас» у виконанні учнівського колективу Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості – керівник –  учитель української мови і літератури Марія Дворська.  Шевченківську тему «Тарас Шевченко – пророк: візії в контексті «Розритої могили» і «Великого льоху» продовжила Ольга Слоньовська, професор кафедри української літератури Інституту філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидат педагогічних наук, член Національної спілки письменників України.

Проблемі науково-методичного супроводу упровадження оновленого змісту предметів освітньої галузі “Мови і літератури” в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти присвячено другу частину заходу – науково-методичне інформування.

Учасники заходу опрацювали нормативні документи, інструктивно-методичні рекомендації щодо вивчення української мови і літератури, світової літератури, російської мови в основній та старшій школах у 2014/2015 н. р., окреслити основні напрями діяльності методичних служб щодо вдосконалення науково-методичного супроводу в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої світи (освітня галузь “Мови і літератури”); визначили актуальні напрями, сформулювали стратегічні завдання для оновлення змісту і методів навчання предметів філологічного циклу.

Методисти ІФОІППО Наталія Уманців, Ярослава Козленко, Світлана Худецька ознайомили учасників секцій з особливостями  вивчення української мови і літератури, світової літератури, російської мови у 6 класах у 2014-2015 н.р.

На засіданні секцій презентовано матеріали до навчально-виховних занять «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ», присвячені 100-річчю створення  легіону Українських січових стрільців.

Учасниками секцій прийняті рекомендації щодо забезпечення науково-методичного супроводу розвитку системи мовно-літературної освіти у 2014-2015 рр.

Завантажити:

Презентація 1

Презентація 2