Поственція суїциду (буліциду): робота з колективом закладу освіти
Поственція суїциду (буліциду): робота з колективом закладу освіти. Методичні рекомендації за наук. Ред. С. Чуніхіної, Л. Найдьонової, Н. Умеренкової
Небезпечні квести
Методичні рекомендації щодо профілактики залучення дітей до небезпечних ігор та квестів у мережі Інтернет
Профілактика суїцидальної поведінки у підлітковому віці
Профілактична робота психологічної служби системи освіти щодо попередження суїцидів у підлітковому віці
Діагностичні методики
Методики для виявлення схильності до суїциду, особистісних якостей, характеріологічних рис особистості підлітка
Олена Попова, Світлана Фесун Підліткові суїциди. Види профілактики
Робота присвячена актуальній проблемі підліткового суїциду. Феномен суїциду розглянуто в соціально-історичному та теоретичному аспектах, узагальнено діагностичний матеріал та проаналізовано види профілактичної роботи, особливості роботи з суїцидентами.
В. Рибалка Психологічна профілактика суїцидальних тенденцій проблемної особистості
Робота присвячена методичним питанням виявлення і Профілактики суїцидальних тенденцій в учнів загальноосвітніх, професійно-технічних га вищих навчальних закладів. Викладено сучасні наукові дані щодо проблеми запобігання самогубств в учнівської молоді. Висвітлено соціально-психо¬логічні, індивідуально-психологічні та особистісні передумови виникнення суїцидальних тенденцій, підходи, принципи, методи і прийоми психодіагностичної та психопрофілактичної роботи з потенційними суїцидентами, практичний досвід роботи в цьому напрямку автора з учнями, що забезпечує збереження найціннішого, що є у молодої людини — її життя.