Відбувся семінар-практикум для молодих педагогів

21 березня 2013 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся  семінар-практикум для молодих педагогів з проблеми «Розвиток професійної компетентності молодого педагога, щодо роботи з обдарованими дітьми» на тему: «Психологічні основи роботи з обдарованими дітьми».

Read More

У його роботі взяли участь:

Глинянюк Наталя Василівна, старший викладач кафедри педагогіки та психології Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Микитин Оксана Василівна, завідувач регіонального центру Інституту обдарованої дитини; Романишин Віра Михайлівна, методист з психологічної служби Рожнятівського районного методичного кабінету.

У ході семінару обговорено питання конкретизації сутності ключових понять за змістом проблеми, ознайомлено з сучасними підходами до діагностики та розвитку обдарованості дітей шкільного віку.

Глинянюк Н. ознайомила молодих педагогів із сучасними підходами до розуміння феномену дитячої обдарованості, з дефініціями, кожна з яких виділяє різні складові обдарованості як комплексного феномену, та умовами її розвитку.

Закцентувала на роботі вчителя з активізації рефлексії учнів на уроці, на необхідності створення таких умов, коли всіляко заохочується і стимулюється його вихід в рефлексію, звернення до свого внутрішнього світу, власного досвіду. Учасники, працюючи в групах, ознайомились із описом різних умов, за яких учень може виходити в рефлексивну позицію, аналізували її, давали свої поради в межах заданої умови.

Практичну значущість носила у собі доповідь Микитин О. «Про основні підходи до виявлення обдарованості дітей шкільного віку. Характерні особливості обдарованих дітей».

Цікавою формою роботи була ділова гра «Обдарована дитина. Яка вона?», яку провела Романишин В. Її мета довести необхідність створення найсприятливіших умов для всебічного розвитку дітей; налаштувати на активну взаємодію, взаєморозуміння, узгодження діяльності всіх учасників навчально-виховного процесу.

На завершення зустрічі намітилися подальші шляхи співпраці та взаємонавчання педагогів з проблеми «Розвиток професійної компетентності молодого педагога, щодо роботи з обдарованими дітьми» через проведення серії майстер-класів, методичних практикумів тощо.

 

 0136

0112

0131

0113