Розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті

20 березня в Києві відбулася конференція «FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті». Захід був проведений у межах Всесвітнього тижня грошей. Організаторами виступили Національний банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу».
До участі були запрошені керівники закладів освіти, педагоги й усі причетні до розвитку фінансової грамотності в школі. Долучилася до конференції й Світлана Подолюк, методист Івано-Франківського  інституту післядипломної педагогічної освіти.  
Вітальні мотиваційні слова учасникам висловили Андрій Пишний, Голова Національного банку України, Йошікі Такеучі, заступник Генерального секретаря OECD, Кім Кім Йі, в.о. директора Місії USAID в Україні, Світлана Рекрут, директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, та Ігор Хворостяний, генеральний директор директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України.
У програмі заходу – презентація напрацювань фінансових регуляторів у сфері фінансової грамотності дітей та молоді, висвітлення міжнародного досвіду в напрямку впровадження фінансової грамотності в школах, панельна дискусія щодо розвитку фінансової грамотності в шкільній освіті України.
Конференція «FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті» стала важливою платформою для обміну досвідом й ідеями між керівниками освітніх закладів, педагогами й експертами у сфері фінансової освіти та для обговорення й презентації стратегій розвитку фінансової грамотності школярів.